Labdarúgás

2024.07.10. 13:54

A DVTK megerősítette: bosnyák válogatott érkezett

Honlapunk elsőként számolt be arról, hogy egy újabb védő, egy légiós csatlakozhat a DVTK-hoz.

Sinisa Sanicanin (jobbra) a DVTK csapatával készül

Fotó: Anadolu via AFP

Amiről két napja a Borsod Online-on elsőként hírt adtunk, azt szerdán a DVTK NB I-es labdarúgócsapata is bejelentette: Sinisa Sanicanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott csatlakozott az Ausztriában edzőtáborozó gárdához.

A 29 esztendős, szerb állampolgársággal is rendelkező játékos belső védőként, és a hátvédsor bal oldalán is bevethető. A 190 centi magas labdarúgó előző klubja az FK Partizan Beograd volt, ám a szerb élvonalbeli bajnokság ezüstérmesénél, a Bajnokok Ligája selejtezős helyen végzett gárdánál a 2023/24-es évadban nem jutott sok játéklehetőséghez, mindössze 8 bajnokin és 2 szerb kupameccsen szerepelt.

Sinisa Sanicaninnak ez év június 30-án lejárt a szerződése a belgrádi klubnál, így a 300 ezer Euró (kb. 120 millió Forint) értékre taksált játékos szabadon igazolható, szerződtetéséről csak vele, illetve menedzserével kell megállapodni. 

A bosnyák labdarúgó 2020 szeptemberében debütált hazája válogatottjában, és legutóbb tavaly júniusban jutott szóhoz a bosnyák nemzeti együttesben.

Hatan

A DVTK első csapatának keretéhez ezen a nyáron hat új játékos érkezett eddig, közülük hármukról, a montenegrói Marko Rakonjacról, a szerb Uros Drezgicről és Huszár Marcellről azt közölte a klub, hogy Diósgyőrben folytatják a pályafutásukat, egyaránt kölcsönben, míg a horvát Karlo Sentic, a marokkói, spanyol, Mohammed Rharsalla és most bejelentett bosnyák, szerb Sinisa Sanicanin esetében csak azt tették közzé, hogy csatlakoztak a csapathoz (ami azt jelenti, hogy még nem szerződtették őket).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában