Labdarúgás

2024.07.04. 14:43

A hajrában már nem lehet tartalékolni

Az ismert miskolci kábelgyártó nagyiparos élvezi a labdarúgótorna minden pillanatát

Mindenhol sokan szurkolnak

Fotó: Olvasó

A drukkerek nagy örömére már zajlik a futball kontinensbajnokság egyenes kieséses szakasza, a mérkőzéseket százmilliók, sőt milliárdok követik.

Mindenki követi 

Nekem óriási élményt jelent a mostani Európa-bajnokság – kezdte dr. Barkóczi István, a Fux Zrt. igazgatóságának elnöke, majd így folytatta: – Előzetesen nem gondoltam arra, hogy szinte mindenki követni fogja az eseményeket: bármerre járok, bárkivel beszélek, azt látom, hogy az egyének és a baráti körök, a családok, az idősek és a fiatalok, a nők és a férfiak a képernyők előtt szurkolnak, aztán vérmérsékletüknek és hovatartozásuknak megfelelően drukkolnak. Szóval jó a hangulat, amelyhez hozzátartozik egy pohár ital is, hiszen ebben a hőségben nem árt, ha valamennyien hűsítjük magunkat. Imádon a futballt, mégsem terveztem németországi utazást: azért döntöttem így, mert ugyan a helyszín varázsa felülmúlhatatlan érzést ad, de nagy kivetítő előtt ülve – például a Népkertben – jobban és főleg többször láthatom az eseményeket, pláne a kritikus mozdulatokat, vagy vitás eseteket, ezekből pedig bőven akad.

Dr Barkóczi István
Fotó: MW

Kiváló kapusok  

Az ismert és népszerű cégtulajdonos ezután tett néhány kritikai észrevételt: „Több csapattól is szép játékot reméltem, de ezzel néhány alakulat adós maradt. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy a csoportmérkőzések során még mód nyílt a taktikázásra, az esetleges ellenfelek, már bocsánat, megválasztására, vagy éppen néhány játékos pihentetésére. Az egyenes kieséses rendszer során azonban már produkálni kell. A kontinensbajnokságtól kiugró egyéni teljesítményeket is vártam, egyelőre viszont kevesen nyerték el a szimpátiámat. Az egyéni produkciókkal van bajom, kiugró tehetségüket eddig kevesebben mutatták meg, mint vártam, de ez nem vonatkozik a kiváló kapusokra. Ami a búcsúzokat illeti: soha nem gondoltam volna, hogy Grúzia megveri Portugáliát, Szlovákia húsz másodperccel a rendes játékidő vége előtt még vezetni fog Anglia ellen, majd jött Bellingham, vagy Pepe nagy hibája után Szlovénia akár el is búcsúztathatta volna Portugáliát. Utóbbiról: újra a szívembe lopta magát Cristiano Ronaldo, a híres CR7, aki azután, hogy büntetőt hibázott, majd sírás fojtogatta, a ráadás ráadásában elsőként vállalkozott a 11-es elvégzésére és javított. Mire ezek a sorok megjelennek, már túl leszünk a Spanyolország – Németország negyeddöntőn, így előzetesen az a vágyam, hogy a legszebb futballt bemutató ibériaiak lépjenek tovább.”

Az olimpiát is várja

A sport szempontjából a nyár további forró napokat ígér valamennyiünk számára – mondtuk az igazgatósági elnöknek, mire nyomban vette a lapot: 

Igen, tudom, következik Franciaország és mesés fővárosa, Párizs, ahol július 26-án, pénteken megnyitják a XXXIII. nyári olimpiai játékokat. Mi, magyarok, természetesen alig várjuk az ötkarikás viadalt is: bízunk a jó szereplésben, hiszünk az aranyérmekben, a korábbi olimpiákon már megszokott eurófiában. A földkerekség legnagyobb és legnézettebb sportrendezvénye szintén alkalmat ad arra, hogy folytassuk a kerti partikat, a népünnepélyeket, erre ugyancsak alkalmas a Népkert hűs környezete. Jómagam is számolok, számolgatok: mellesleg egyetértek a Magyar Olimpiai Bizottság eredményvárójával: amennyiben hat, hét, vagy nyolc aranyérmet szerzünk, akkor kihúzhatjuk magunkat, de én picit bátrabb vagyok: a legfényesebb medáliából akár tízet is kiszámolok. Ennek technikája ismert: ha lelünk húsz, a végső győzelemre esélyes sportolót, akkor ezt a számot elosztjuk kettővel és máris kijön az által jövendölt tíz. A matekomhoz már csak annyit kell hozzátennem, hogy így legyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában