Labdarúgás

2024.07.07. 08:12

DVTK: a román másodosztályból érkezhet Acolatse honfitársa?

Újabb kölcsönjátékos jöhet a diósgyőriek NB I-es labdarúgócsapatához.

Saeed Issah lehet a DVTK új baloldali védője

Fotó: ghanasoccer

A ghánai Saeed Issah – a transfermarkt.com fórumának egyik, Romániából származó bejegyzése szerint – a DVTK játékosa lehet a 2024/25-ös szezonban. A 24 éves bal oldali védő az FC Hermannstadt játékosa, a román élvonalban szereplő nagyszebeni klub azonban tavaly nyáron egy évre kölcsönadta a román másodosztályban szereplő FC Metaloglobus Bukarest csapatának, ahol 19 bajnokin 1354 percet játszott.
Saeed Issah a DVTK-hoz is kölcsönbe érkezhetne, amelynek lejárta után a diósgyőri klubnak opciója lenne a védő játékjogának végleges megszerzésére.
Mint ismert: a DVTK-nál a bal oldali védő poszt lyukas, hiszen az előző évadban itt bevetettek közül Bokros Szilárd a szlovák FC Kosicéhez került kölcsönbe, míg Bitok Stephent a piros-fehérek el akarják adni, ezért a nigériai játékos el sem utazott a csapattal az ausztriai edzőtáborba. 
Amennyiben Saeed Issah a DVTK labdarúgója lesz, a beilleszkedésben honfitársa, a ghánai, holland kettős állampolgárságú Elton Acolatse segítheti, de összességében meglepő lenne ha a magyarnál gyengébb bajnokságból, annak is a másodosztályából igazolnának a diósgyőriek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában