Labdarúgás

2024.07.27. 10:00

A rendes hazai pályán játszhat a Kövesd

A Zsóry edzőcentrum felkészülési meccsei után a bajnokit a rendes hazai pályán játssza az MZSFC.

Tóth Mihály vasárnap vezetőedzőként először irányítja a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatát

Fotó: MZSFC

A labdarúgó NB II-ben vasárnap megkezdődik a 2024/25-ös idény, a nyitó fordulóban a Mezőkövesd Zsóry FC együttese, 19 órától a BVSC-Zugló gárdáját fogadja a városi stadionban. A dél-borsodiak tavaly még az élvonalban szerepeltek, de a nyári nagy jövés, menés után kicsi az esélye annak, hogy a mostani évad végén visszajutnak a legjobbak közé.

– Elég nagy változások történtek a játékoskeretben, azok után, hogy kiestünk NB I-ből sokan elmentek, és sokan is érkeztek, egy új keretből kellett összerakni a csapatot 

– mondta Tóth Mihály, a Mezőkövesd Zsóry FC együttesének szakvezetője, arra a felvetésünkre, hogy pro-licences trénerként, az első önálló vezetőedzői munkája nem éppen irigylésre méltó.

 – A klub vezetése is látja, hogy az elsődleges célunk nem lehet más, mint stabilizálni a játékunkat az NB II-höz, az elvárás az, hogy harcoljuk ki a bennmaradást, ezen túlmenően a középmezőny elejének elérésére lehet reális. A csapat építésnél, – mivel a játékosok több klubból érkeztek, különböző fizikai állapotban, – nagyon fontos, hogy egy szintre, egy hullámhosszra kerüljön mindenki. És az is fontos a stáb részéről, hogy meglegyen a türelem a játékosok irányába. Tisztában van mindenki azzal, hogy a rendhagyóan nagy változásokat hozó időszak felkészüléséről szólt a nyár eddigi része. Azt örömmel mondhatom, hogy mentalitásban, motiváltságban jó játékosokat sikerült igazolni, akikről kiderült, hogy szeretnek edzeni, szeretnének fejlődni. Elégedett vagyok a hozzáállással, élmény minden nap edzésre jönni, mert a srácok vevők a munkára, az elképzeléseinkre. A felkészülés során a legnagyobb nehézséget a nagy forróság, a magas hőmérséklet okozta, ezért igyekeztünk korábban kezdeni az edzéseket, hogy elkerüljük a kánikulát.

Az edzőközpontban

A kövesdi vezetőedzőnek szóba hoztuk, hogy viszonylag sok, hét edzőmeccset játszottak, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy ez azért volt-e, hogy a csapatépítés minél jobban sikerüljön.

– Szerintem megfelelő számú edzőmeccsünk volt, annyi, amennyit szerettünk volna. Ezekre volt szükség ahhoz, hogy a lehető legjobban összecsiszolódjon a gárda a rajtra, hogy a játékosok minél jobban megismerjék egymást, hogy a csapatrészek minél nagyobb harmóniába kerüljenek

 – mondta Tóth Mihály, akinek felvettetük, hogy hazai pálya most először lesz hazai pálya, ugyanis az összes felkészülési mérkőzésüket a Zsóry edzőcentrumban játszották, mivel a városi stadionban egymás kezébe adták, adják a kilincset a bérlők, fehérorosz nemzetközi kupások, illetve a stadionját használni még nem tudó Nyíregyháza. 

– Edzeni edzettünk a stadionban, igaz, hogy meccset nem játszottunk ott, és lesznek olyanok, akik először lépnek pályára a létesítményben, de attól ez még hazai pálya lesz, a mi szurkolóinkkal, azzal, hogy nekünk nem kell utaznunk.

A három pont

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az első fellépésükön, a BVSC-Zugló elleni meccsen mit vár, mit remél csapatától a kövesdi szakvezető.
– Egy masszív együttessel játszunk, az ellenfél edzője, Csábi József jól szokta megszervezni csapatának a játékát, és így kellemetlen BVSC-re számítunk. De felkészültünk a szezonra, belőlük is, és a 3 pont megszerzése a cél hazai pályán, függetlenül attól, hogy feltehetően az ellenfél is erre törekszik majd – mondta Tóth Mihály, aki arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedett, így felelt:

 – Egy jó szezonnyitóval, rajttal. A legszebb a 3 pont begyűjtése lenne. Ha rendben lesz a játék, és csak 1 pont jön ki, lehet, hogy a végén ezzel is beérnénk, de most nem ebben gondolkodunk, hanem a győzelemben.

Az MZSFC várható kezdőcsapata: Winter – Kállai K., Varjas Z., Bora, Jova – Harsányi I., Krausz, Zvekanov – Cseri, Doktor, Szalai.  
A kövesdieknél három hiányzó biztosan lesz, Vajda S. sérülése után még nem bevehető, Illés B.-nek is kell még egy kis idő, hogy játékra jelentkezhessen, Bartusz pedig eltiltását tölti ezen a mérkőzésen.

A Mezőkövesd Zsóry FC keretéről

Maradt (8 fő): Kállai Kevin, Vajda Sándor, Cseri Tamás, Juhász István Bence, Kojnok Zsolt, Illés Bálint, Szalai József, Ináncsi Milán.
Kölcsönből tért vissza (2 fő): Kállai Zalán (Tiszakécskei LC), Bodnár Attila (FC Hatvan).
Érkezett (15 fő): Jacsó Dávid (Salgótarjáni BTC, középpályás, 19 éves), Harsányi István (Pécsi MFC, középpályás, 27 éves), Csirmaz István (Diósgyőri VTK, védő, 29 éves), Bartusz Dániel (VLS Veszprém, támadó, 24 éves), Zachán Péter (VLS Veszprém, védő, 26 éves), Bányai Péter (Iváncsa KSE, támadó, 23 éves), Krausz Raul-Zoran (romániai, magyar, Pécsi MFC, támadó, 28 éves), Vanja Zvekanov (szerb, magyar, Szombathelyi Haladás, középpályás, 24 éves), Deczki Máté (Hódmezővásárhelyi FC, kapus, 24 éves), Bora György (Békéscsaba 1912 Előre, védő, 28 éves), Varjas Zoltán (BFC Siófok, védő, 24 éves), Nagy Roland (Debreceni VSC tartalék, védő, 20 éves), Winter Dániel (BFC Siófok, kapus, 21 éves), Jova Bálint (Gyirmót FC Győr, védő, 19 éves), Posztobányi Patrik (Puskás AFC, kölcsönbe, védő, 21 éves).
Kooperációs szerződéssel (4 fő): Doktor Zsolt (Debreceni VSC tartalék, támadó, 18 éves), Takács Bence (Debreceni VSC tartalék, középpályás, 19 éves), Cibla Flórián (Debreceni VSC tartalék, középpályás, 19 éves), Horváth Zalán (Debreceni VSC tartalék, középpályás, 19 éves).
Távozott (21 fő): Riccardo Piscitelli (olasz, Újpest FC), Ilia Beriashvili (grúz, MTK Budapest), Lucas Hedlund (svéd, Göteborg AIS), Stefan Drazic (szerb, APOEL Nicosia), Róbert Pillár (szlovák, KFC Komarno), Chirstian Gomis (szenegáli, francia, BG Pathum United), Nagy Gergő (KFC Komarno), Andrej Lukic (horvát, Ruch Chorzow), David Babunski (észak-macedón, spanyol, Dundee United), Aliaksandr Karnitski (fehérorosz), Marko Brtan (horvát), Jairo Samperio (spanyol), Kócs-Washburn Erik (amerikai, magyar, Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Szivacski Donát (Vasas, kölcsönből vissza), Szilágyi Szabolcs (Vasas, kölcsönből vissza), Szolgai Máté (szlovákiai, Dunajska Streda, kölcsönből vissza), Ugrai Roland (Gyirmót FC Győr), Kovácsik Ádám, Bőle Lukács, Cseke Benjámin, Molnár Gábor (Kisvárda MG).
Kölcsön után távozott (1 fő): Márkus Attila (Tiszakécskei LC, kölcsönből vissza, Békéscsaba 1912 Előre).
Próbajáték után távozott (4 fő): Bíró Roland (Kisvárda MG tartalék), Králik Péter (Kisvárda MG tartalék), Bökönyi Martin (Debreceni VSC tartalék), Sipos Szabolcs (Debreceni VSC tartalék).

A Mezőkövesd Zsóry FC felkészülési mérkőzései

Június 29. (szombat), 10.00: MZSFC – Budafoki MTE (NB II) 2-3 (0-3)

Július 3. (szerda), 10.30: MZSFC – Karcagi SE (NB III) 2-0 (0-0)

Július 6. (szombat), 10.30: MZSFC – Tiszafüredi VSE (NB III) 5-0 (2-0) – 4x30 perc

Július 10. (szerda), 18.00: MZSFC – Vasas FC (NB II) 1-3 (0-2) – 2x60 perc

Július 13. (szombat), 11.30: MZSFC – MFK Zemplín Michalovce (szlovák, 1. osztály) 1-0 (1-0)

Július 21. (vasárnap), 18.30: MZSFC – KolorCity Kazincbarcika SC (NB II) 2-0 (0-0)

Július 21. (vasárnap), 20.15: MZSFC – KolorCity Kazincbarcika SC (NB II) 2-1 (1-1)


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában