Labdarúgás

2024.07.01. 14:46

DVTK: eladhatják a legtöbb percest

A bal oldali védő, Bitok Stephen 2639 perc után távozhat a diósgyőriektől.

Bepakoltak, majd útra keltek a DVTK labdarúgói

Fotó: DVTK

Hétfőn reggel útra kelt a DVTK NB I-es labdarúgócsapata, Ausztriába, ahol július 13-ig edzőtáboroznak. A piros-fehérek a szomszédos országban négy felkészülési meccset szeretnének játszani, de egyelőre csak az első ellenfelük ismert: ezen a héten csütörtökön a román élvonalban szereplő Universitatea Cluj gárdájával mérik össze erejüket. 
A DVTK keretével – a klub híradása szerint – 24 labdarúgó kelt útra. Olyan játékosok is buszra szálltak, akik hivatalosan még nem a Diósgyőr labdarúgói, de a piros-fehérekkel készülnek a július végi, bajnoki rajtra. A három új fiú már edzőmeccsen is pályára lépett a DVTK színeiben, a 23 esztendős horvát kapus, Karlo Sentic, aki a kazah Ordabasy gárdájától tért vissza, a 24 éves montenegrói támadó, Marko Rakonjac, aki a szerb Topolya SC labdarúgója volt tavasszal, valamint a 30 esztendős marokkói, spanyol, bal szélső, Mohammed Rharsalla, akinek a szlovák FC Kosicénél járt le a szerződése. 
Érdekesség, hogy az eddig egyedüli új játékosként szerződtetett 19 éves középpályás, Herbák Máté, aki ezt megelőzően a német SV Bergfried Leverkusen labdarúgója volt, nem tartott a csapattal, ahogy egy másik fiatal, a saját nevelésű Demeter Milán sem, ők az NB II-es KolorCity Kazincbarcika SC-hez csatlakoztak, a két klub közötti kooperációs szerződés értelmében. 

DVTK lemaradók

De nem csak ők nem szálltak buszra, hanem a nigériai bal oldali védő, a 23 éves Bitok Stephen sem, aki azok után, hogy a 2023/24-es évadban a legtöbb játékpercet töltötte a pályán a DVTK színeiben, távozik, a hírek szerint pénzért egy másik csapatnak engedi át a játékjogát a diósgyőri klub. 
A tavalyi évadban 7 bajnokin mindössze 441 percet kapott 31 éves jobb oldali védő, Farkas Dániel, és az idén januárban érkezett, és 2 bajnokin 107 perig jutott 28 esztendős cseh belső védő, Ondrej Baco sem indult el Ausztria felé, mindkettőjük szabadon távozhat Diósgyőrből, ha találnak magunknak csapatot.
A DVTK sportigazgatója, Bajúsz Endre közlése szerint új játékosokat is várnak az edzőtáborba. Elsőként adtunk hírt arról, hogy a diósgyőriek keretéhez csatlakozhat a korábbi szerb utánpótlás válogatott Uros Drezgic. A 21 éves belső védő az orosz Rubin Kazantól érkezhet kölcsönbe, azok után még nagyobb eséllyel, hogy hétfőn három védővel csökkent a DVTK kerete, illetve hogy vannak, akik már a múlt hét végén látni vélték őt Miskolcon. 

A DVTK utazó kerete
Kapusok: Artem Odyntsov (ukrán), Branislav Danilovic (szerb, magyar), Derényi Nándor (DVTK utánpótlás), Karlo Sentic (horvát).
Mezőnyjátékosok: Bárdos Bence, Bényei Ágoston, Gera Dániel, Holdampf Gergő, Jurek Gábor, Szatmári Csaba, Elton Acolatse (ghánia, holland), Bozhidar Chorbadzhiyski (bolgár), Bright Edomwonyi (nigériai), Francisco Feuillassier (argentin, spanyol), Argyris Kampetsis (görög), Vladislav Klimovich (fehérorosz), Marco Lund (dán), Rudi Pozeg Vancas (szlovén), Alexander Vallejo (spanyol), Marko Rakonjac (montenegrói), Mohammed Rharsalla (marokkói, spanyol), Fekete Vince (DVTK utánpótlás), Ferencsik Bálint (DVTK utánpótlás), Komlósi Bence (DVTK utánpótlás).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában