Labdarúgás

2024.06.29. 20:16

DVTK: pompás góllal mutatkozott be az 1 milliárdos

A montenegrói Marko Rakonjac szépségdíjas találattal debütált a diósgyőri labdarúgócsapatban.

DVTK Putnok edzőmérkőzés.

Fotó: Vajda János

Második felkészülési meccsét játszotta a DVTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton kora este. A piros-fehérek a diósgyőri edzőközpontban, az NB III-as Putnok FC csapatát fogadták.

A találkozót magabiztosan nyerték a vendéglátók, akiknél a gólgyártást, az egyik új fiú, a montenegrói Rakonjac indította be. A két éve a szerb FK Cukaricki együttesétől 2,5 millió Euróért (kb. 1 milliárd Forintért) az orosz Lokomotiv Moszkva gárdájához szerződött támadó, klasszis találatot szerzett, a kapunak háttal állva úgy vette át a labdát, hogy egyből magát ugratta ki, amivel ziccerbe került, és ezt nem is hibázta el. Rajta kívül a fiatal Jurek ezúttal is motiváltan, és mi több, eredményesen is játszott, két góljának köszönhetően már a félidőben három találattal jobban állt a DVTK.

A piros-fehéreknél ezúttal a kezdőben kapott helyet a szerdai első edzőmeccsről még hiányzott szlovén labdarúgó, Pozeg Vancas. Az újak közül Sentic és Herbák ez alkalommal is szóhoz jutott, míg a marokkói Rharsalla most először szerepelt a Diósgyőr együttesében.

Meccskeretben lévők közül egyedül a fiatal kapus, Derényi nem kapott lehetőséget a Putnok FC ellen, míg többen a pálya széléről nézték a meccset. Köztük Klimovich, aki a fehérorosz válogatottnál eltöltött ideje miatt csak most csatlakozott a kerethez, Edomwonyi, Acolatse és Vallejo pedig azért, mert nem teljesen egészségesek, ahogy Bárdos sem. Stephen és Danilovicazért nem volt keretben, mert az ő posztjaikon most másokat próbált ki Vladimir Radenkovic vezetőedző, a Baco pedig azért hiányzott, mert valószínűleg távozik.

A pályán
Diósgyőri VTK – Putnok FC 5-0 (3-0)
Diósgyőrt, zárt kapuk mögött. V.: Szigetvári.
Diósgyőri VTK: Sentic (Odyntsov, 46.) – Gera (Farkas D., 46.), Chorbadzhiyski (Szatmári, 46.), Lund (Ferencsik B., 46.), Demeter M. – Komlósi – Jurek (Herbák, 46.), Feuillassier (Bényei, 46.), Pozeg Vancas (Kampetsis, 46.), Rharsalla (Holdampf, 46.) – Rakonjac (Fekete V., 46.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Putnok FC: Putnok FC: Pápai (Slakta, 46.) – Mrva, Végső (Abért, 66.), Tordai, Nemes – Tóth D. (Juhos, 59.), Kercsó (Jónyer, 66.) – Korbély, Pócsik (Bán, 59.), Máris – Boros (Sztankó, 74.). Vezetőedző: Szala Ákos.  Vezetőedző: Szala Ákos.
Gólszerző: Rakonjac (21.), Jurek (40., 43.), Herbák (76.), Bényei (86.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában