Labdarúgás

2024.07.15. 17:58

DVTK: megszerezték a horvát kapust

Karlo Sentic a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa lett.

Sentic (feketében) újra a DVTK játékosa lett

Fotó: NSO/Kovács Péter

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata bejelentette, hogy a horvát kapus, Karlo Sentic – akinek a visszatérésről elsőként honlapunk adott hírt – a piros-fehérek játékosa lett. A 23 éves sportoló tavaly nyáron, egy évre, kölcsönbe érkezett a DVTK-hoz, de télen távozott, az Ordabasy játékosa lett. Ám a kazah bajnoki címet, és ezzel Bajnokok Ligája szereplést kiharcoló együttesben nem jutott szóhoz, egyetlen percet sem védett tavasszal. 
Sentic több mint három hete ismét csatlakozott a DVTK-hoz, az ausztriai edzőtáborban is ott volt, és mérkőzéseket játszott.
A diósgyőri klub közleménye szerint megvásárolták a kapus játékjogát a horvát Hajduk Split együttesétől. Hogy mennyit fizettek érte, és hogy mennyi időre kötelezte el magát Sentic a DVTK-hoz, arról nem adtak tájékoztatást. 
A transfermarkt.com oldal 300 ezer Euróra (120 millió forint) taksálja Sentic árát. 
A horvát index.hr internetes portál július 1-jén arról írt, hogy a kapus, akinek 2026 nyaráig érvényes szerződése volt a splitiekkel, végleg kerülhet a DVTK-hoz, ingyen, ám továbbértékesítése esetén a bevétel 25 százaléka a horvát klubot illeti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában