Olimpia

2024.07.22. 15:51

Fejtörő az öt karika jegyében

A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a párizsi játékok megnyitója előtt kerülnek ki az intézmény honlapjára és egészen augusztus közepéig várják a helyes megfejtéseket.
Hogyan kapcsolódhat intézmény a hamarosan kezdődő olimpiához? A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár fontosnak tartja az olimpizmus eszméjét, annak széles körben történő népszerűsítését. Ebben az évben Radványi Benedek által írt ,,1984: a kettétört olimpia” című kötete kapcsán tartottak visszaemlékező beszélgetést a szerző, és két vármegyei kötődésű sportoló Winter Ilona kosárlabdázó, és Pátrovics Géza súlyemelő részvételével. A könyvtár a közelgő párizsi olimpia apropóján kvízzel készül az eseményre oly módon, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei születésű, kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódó 13 kérdésre várják a válaszokat. A könyvtár helyismereti gyűjteményében az ötkötetes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei olimpiai kronológia mellett számos kiadvány segít abban, hogy minél több kérdésre megtalálják a helyes választ. A játékos kedvű olvasóknak lesz idejük minderre, hiszen 2024. augusztus 11-ig, az olimpiai utolsó napjáig várják a megfejtéseket, ám egy e-mail címről csak egy megfejtést értékelnek. A könyvtár közlése szerint nem babra megy a játék, ugyanis a sportrajongók számára értékes nyereményekért zajlik a vetélkedés. Hogy miket lehet nyerni? Erről egyelőre annyit közöltek, hogy az olimpiához, valamint vármegyei kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódnak a jutalmak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában