Labdarúgás

2024.07.15. 09:24

Futballsztori: itthon van a BL-döntős

A messzi távolból hazajött az egykori FIFA-jelvényes labdarúgó játékvezető

Fábián Mihály és Fridély Gábor a Párizs kávézóban nézte az Európa-bajnokság fináléját Fotó: Kolodzey Tamás

Évek óta Ausztráliában él és dolgozik Fábián Mihály, az NB I-es keret hajdani miskolci tagja, aki máig csúcstartó: huszonkét esztendősen lett élvonalbeli dirigens és a londoni Wembley stadionban 2011. május 28-án gólbíróként részese volt a Barcelona – Manchester United Bajnokok Ligája (3–1) döntőjének. A meccset Kassai Viktor vezette, a híres arénában pedig 87 695 néző szurkolt. Misi – mert a barátai csak így szólítják – olyan miskolci és vármegyei (az ő idejében még megyei) kollégákkal működött, mint például a közelmúltban elhunyt Demeter János, aztán Fridély Gábor, Ortó Gyula, Galán Roland és dr. Varga Zsolt, utóbbi „mellesleg” elnökként irányítja a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Igazgatósága játékvezetői bizottságát. 
Fábián Mihály és Fridély Gábor – akik mindketten a néhai Pecze István jb-elnöksége alatt értek a csúcsra – vasárnap este ismét találkozott. A két jó barát természetesen nosztalgiázott: felidézték hosszú pályafutásuk emlékezetes állomásait, pillanatait. KT 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában