Helyi sport

2024.07.13. 10:10

Gönc útjain és Zemplén dombjain futhatunk

Göncön a jövő héten szombaton lesz a futóverseny, amelyre szerdáig lehet előnevezni.

Ismét lesz futóverseny Göncön

Fotó: Magánarchívum

A Gönci Barack Ünnep Trail elnevezésű terepfutóversenyt július 20-án, szombaton már harmadik alkalommal rendezik meg. A 8,1 és 16,2 km-es távok mellett két gyermekfutamot is kínálnak az érdeklődőknek, akik július 17-én, szerdáig adhatják le kedvezményes előnevezésüket. 
A verseny rendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, a 22 esztendős Miskolci Barátság Maraton rendezője. Társrendezők: Gönc Város Önkormányzata, a Marathon Club Egyesület, Magyarország első hegyi-futó versenyének, a 32 éves Bükki Hegyi Maraton–Kisgyörgy Ádám Emlékversenynek a rendezője.
A versenyközpontot a Göncön, a Kossuth Lajos utcán jelölök ki a szervezők. A versenyen 10 órakor onnan indul a Gönci Barack futam (16,2 km) és Gönci Barack feles futam (8,1 km), 10.10-kor pedig a 660 méteres és az 1400 méteres gyermekfutam is. 
Előnevezés július 17-én, szerdán, 12 óráig a www.maratonclubmiskolc.hu weboldalon lehetséges (helyszíni nevezésre csak korlátozott számban lesz lehetőség).
A nevezési díj tartalmaz egy tányér meleg ételt, egyedi befutóérmet, az előnevezőknek névre szóló rajtszámot, elektromos időmérést, frissítést, szükség esetén egészségügyi ellátást.
A verseny – hasonlóan az elmúlt két évhez – ezúttal is nemzetközi besorolást kap, hiszen már több szlovák sportolói is leadta a nevezését. Jelezte a részvételét vármegyénk futólegendája, Bogár János is.
A versenyről bővebb információt a a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon lehet találni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában