Helyi sport

2024.07.02. 10:30

Karate: világkupa 11. hely

Két miskolci karatéka vett részt a Horvátországban a múlt csütörtöktől vasárnapig megrendezett nagyszabású ifjúsági karate világkupán.

 A Karate1 Youth League elnevezésű sorozatban a poreci versenyen rekordlétszám, 74 ország 3646 fiatal versenyzője indult. A junior (16-17 évesek) fiú kata (formagyakorlat) kategóriában a miskolci Justitia Fuji-Yama SE növendékei, Elekes Máté és Bérczes Botond lépett tatamira, akik két győzelem után a harmadik fordulóban maradtak alul ellenfelükkel szemben. Máté egy török (Nazim Ozdemir Ahmet), majd egy cseh (Ján Stránsky) versenyzőt legyőzve hongkongi (Hei Chiu Wing) riválisától kapott ki, amellyel a 128as táblán a 32 között végzett. Botond a horvát (Mark Files) ellenfelét legyőzve a kétszeres Afrika-bajnok marokkóit (Tijani Lamoum) múlta felül, majd a későbbi győztes román Alexandru Nicolas Modi-tól kapott ki. A vigaszágon pedig a portugál Oliveira Martim ellenében 3 tizeddel maradt alul, amellyel az előkelő 11. helyen végzett az ifjúsági karate világkupán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában