Diósgyőri VTK tartalék

2024.07.26. 10:00

Látható legyen a stílusuk - elkezdi a ,,tarcsi" is

A Diósgyőr tartaléknál csak a ,,szokásos" változások történtek a holtszezonban, ismét többen felkerültek az utánpótlásból.

A Diósgyőri VTK tartalék F4R csapata az előző szezonban csupán az utolsó pillanatban tudta bebiztosítani a bennmaradását az NB III Észak-keleti csoportjában. A múlt évadban vezetőedzőként a kispadon ülő Szamosi Tamás távozott a klubtól, a helyét az a Vincze Richárd vette át, aki már volt ebben a szerepkörben, míg tavasszal a DVTK U17-es alakulatát irányította (munkáját másodedzőként Komlósi Ádám, kapusedzőként Szentpéteri Viktor segítik). A ,,tarcsi" keretében úgymond a szokásos változás történt, többen felkerültek az utánpótlásból, rajtuk kívül, Vincze Dániel kölcsönből visszatért Kazincbarcikáról, Benkő Péter pedig – ugyancsak kölcsönből – a Salgótarjáni BTC-től.
– Június 24-én kezdtük a közös munkát, tesztekkel, aztán 27-től a pályán voltunk – kezdte vágott bele nyilatkozatába Vincze Richárd. – Játszottunk három felkészülési mérkőzést, amelyeken az elsődleges feladat az volt, hogy a játékosok minél hamarabb elsajátítsák azt a stílust, amit tervezünk, amit szeretnénk majd a bajnokság folyamán is a pályára vinni. Még van javítani való, de ez természetes, meccsről meccsre minden jobban fog menni. Egy tartalék csapat esetében másabbak a célok, hiszen miután mi fiatalokkal foglalkozunk, a legfontosabb az ő fejlesztésük. Nem szabad, hogy megtévesszenek bennünket az eredmények, akár pozitívak azok, akár negatívak. Nem az eredményességre ,,megyünk tehát rá", de miután sportolók ,,vagyunk", szeretnénk minden meccsből a lehető legtöbbet kihozni. Sok tehetséges játékos került fel a keretbe a nyáron, 2006-os, 2007-es születésűek, akik meg fogják kapni a kapni a lehetőséget. A létszám megfelelő, a tavalyi társaságból maradt pár rutinos ember, a maguk 20-21 évükkel ők fogják képviselni a rutint.

Vasárnap Putnokon

Megkérdeztük a szakembertől, pontosan mit jelent az a stílus, amit (együtt) terveznek megvalósítani.
– Magasan futballozunk, labdavesztést követően kiemelten fontos, hogy a labdát minél hamarabb visszaszerezzük. Ilyen futballt láthatunk több csapatnál, klubnál, válogatottnál, mondhatni ez a trend, mi is hiszünk abban, hogy ezáltal eredményesek tudunk lenni – közölte Vincze Richárd. –  Azt bizonyosan mondhatom, hogy ezen az ellenfelek függvényében sem szeretnénk majd változtatni. Amennyiben ez megvalósul, akkor hisszük, hogy a ,,gyerekek" jobbak lesznek, előrébb fognak tartani. A cél, hogy amit akarunk mutatni, az a külső szemlélők számára is felismerhető legyen, egy stabil csapat szeretnénk lenni.
A vezetőedző hozzáfűzte, természetes, hogy van kapcsolat az első-, és a második csapat között, és úgy vélte, hogy a kommunikáció minden szinten jó.
– Amit meg kell, azt megbeszéljük, teljesen korrekt módon – nyilatkozta a 40 éves tréner.
A gárda szezonbeli első csatáját vasárnap az előző bajnokság aranyérmese, a Putnok FC otthonában vívja meg.
– Nyilvánvaló, hogy a két csapat teljesen más célokért küzd – hangsúlyozta Vincze Richárd. – Úgy gondolom, hogy a Putnok még erősebb, mint tavaly volt, kiválóan erősítettek, nagyobb előnnyel fogják megnyerni a bajnokságot, mint idén. Éppen emiatt az a bizonyos teher nem rajtunk van, őket nyomja a győzelmi kényszer. A mi csapatunknak, a srácoknak ez a mérkőzés egy igazán jó felmérő lesz, hogy hol is tartunk, illetve tapasztalhatják majd, hogy milyen az NB II-höz közeli futball. Nálunk két hónapja sokan még az U17-es bajnokságban szerepeltek, míg a PFC az osztályozón küzdött a felkerülésért. Persze mindig szeretnénk jól szerepelni, de az elsődleges, hogy a saját stílusunkat mutassuk meg. MI


A DVTK tartalék keretéről
Távoztak (3 fő): Yevhen Leschchynsky (?), Hetyei Szilveszter (?), Paksai Roland (Csepel TC).
Maradtak (16 fő): Dojcsák Bence, Németh Barnabás, Lajcsik Vencel, Lichy Kristóf, Andrii Osikov, Szőke Áron, Marsel Zrnic, Patrik Zrnic, Ferencsik Soma, Fülöp Levente, Kiss László, Sipos Zsombor, Ivan Stavinchuk, Kövesi Krisztián, Paizs József, Kiss Bálint.
Érkeztek (8 fő): Vincze Dániel (kölcsönből Kolorcity Kazincbarcika, támadó, 20 éves), Benkő Péter (kölcsönből vissza, Salgótarjáni BTC, támadó, 21 éves), Derényi Nándor (DVTK U19, kapus, 17 éves), Bodnár Bence (DVTK U19, védő, 18 éves), Szakos Bence (DVTK U17, védő, 17 éves), Nazar Kovalenko (DVTK U19, középpályás, 18 éves), Bohdan Furdetskiy (DVTK U19, támadó, 17 éves), Temesvári Milán (DVTK U19, középpályás, 18 éves).

A DVTK tartalék felkészülési mérkőzései
Július 5. (péntek), 18.00: DVTK tartalék F4R – Parasznya SE 4–0 (2–0)
Július 13. (szombat), 11.00: Termálfürdő FC Tiszaújváros – DVTK tartalék F4R 2–1 (2–0)
Július 17. (szerda): Putnok FC (NB III) – Diósgyőri VTK tartalék F4R – elmaradt
Július 20. (szombat), 10.00: DVTK tartalék F4R – Debreceni VSC tartalék 4–0 (3–0)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában