Labdarúgás

2024.07.08. 15:35

Változások a Putnok FC-nél

A labdarúgó NB III rajtjára készülő harmadosztályú bajnok már három edzőmeccset játszott.

A harmadik felkészülési meccsén az első győzelmét aratta a Putnok FC (fehérben)

Fotó: PFC

A Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata a múlt héten szombaton már a harmadik felkészülési meccsét játszotta a 2024/25-ös évadban. Az előző idényben bajnoki címet szerzett észak-borsodi gárda kerete folyamatosan frissül. Bán Gergő és Kercsó Bence érkezéséről már beszámoltunk, azóta, az előző idényben az NB II-es bajnokság utolsó helyén végzett Credobus-Mosonmagyaróvár gárdájától három labdarúgó is érkezett, a 23 éves védő, Végső Előd, a 29 esztendős kapus, Slakta Balázs, és a 24 éves középpályás, Máris Dominik. Rajtuk kívül új fiú még a Putnok FC-nél az NB III-as Füzesgyarmati SK-tól jött 21 esztendős középpályás, Jónyer Kristóf, valamint a másodosztályú Budafoki MTE korábbi játékosa, a 20 esztendős középpályás, Nagy Gergő.

Távozók

A távozók száma is növekedett. Mint arról korábban már hírt adtunk, Vattayt az NB I-es Kecskeméti TE szerződtette, míg Szabó Kornél a Karcagi SE, Kovács Dávid a Csepel UFC, Papp Máté az Ózd-Sajóvölgye, Mészáros Dávid pedig az FC Nagykanizsa játékosa lett. Komári György is máshol folytatja pályafutását, és Dobrovolszki Jenő is elhagyta Putnokot, utóbbi Csehország felé vette az irányt.
A vármegyei NB III-as gárdának nem lesz tagja Abért Márton, a 22 éves középpályás, aki a Gödöllői SK-tól érkezett próbajátékra, és a DVTK elleni edzőmeccsen szóhoz is jutott, ő ugyanis már távozott az észak-borsodiaktól – tudtuk meg Kundráth Csaba sportigazgatótól. 
A PFC eddigi felkészülési meccseiről három kerettag hiányzott, Galacs, Arday és Váradi sérülés miatt nem volt bevehető az elmúlt időszakban.
A Putnok FC az évad negyedik felkészülési meccsét ezen a héten szombaton, 15.00-tól az NB II-es Soroksár SC ellen játssza, vendégként. Nem kizárt, hogy ezen a meccsen pályára lép majd az észak-borsodiaknál Tóth Levente, a Budapest Honvéd utánpótlásának 18 éves középpályása.

A Putnok FC keretéről
Távozott: Vattay Márton (Kecskeméti TE), Szabó Kornél (Karcagi SE), Kovács Dávid (Csepel UFC), Papp Máté (Ózd-Sajóvölgye), Mészáros Dávid (FC Nagykanizsa), Komári György (?), Dobrovolszki Jenő (?).
Érkezett: Bán Gergő (Erzsébeti SMTK, középpályás, 18 éves), Kercsó Bence (Iváncsa KSE, középpályás, 26 éves), Végső Előd (Credobus-Mosonmagyaróvár, védő, 23 éves), Jónyer Kristóf (Füzesgyarmati SK, középpályás, 21 éves), Slakta Balázs (Credobus-Mosonmagyaróvár, kapus, 29 éves), Máris Dominik (Credobus-Mosonmagyaróvár, középpályás, 24 éves), Nagy Gergő (Budafoki MTE, középpályás, 20 éves).
Próbajátékon volt: Abért Márton (Gödöllői SK).

A Putnok FC felkészülési meccsei

Június 29. (szombat), 18.00: Diósgyőri VTK (NB I) – Putnok FC 5-0 (3-0)

Július 3. (szerda), 17.00: Budafoki MTE (NB II) – Putnok FC 1-0 (1-0)

Július 6. (szombat), 11.00: Putnok FC – Cigánd SE (NB III) 3-0 (3-0)

Július 13. (szombat), 15.00: Soroksár SC (NB II) – Putnok FC

Július 17. (szerda): Putnok FC – Diósgyőri VTK tartalék F4R (NB III)

Július 21. (vasárnap): Putnok FC – Kecskeméti TE tartalék (NB III)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában