Labdarúgás

2024.08.26. 21:51

A hajrában kapott gólokkal az utolsó helyre csúszott a Kövesd

A mezőkövesdi labdarúgócsapat a szegedit fogadta hétfőn este, másodosztályú bajnokin.

A Mezőkövesd Zsóry FC játékosa, Cibla gólt szerzett a hétfő esti mérkőzésen

Fotó: MZSFC

A labdarúgó NB II 5. fordulójának zárómérkőzését Mezőkövesden játszották. 

Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged-Csanád GA 1-2 (1-0)
Mezőkövesd, 500 néző. V.: Pillók (Belicza, Vrbovszki).
Mezőkövesd Zsóry FC: Winter – Kállai K., Bora, Zvekanov – Varjas Z., Cibla, Harsányi (Csirmaz, 68.), Cseri (Krausz, 55.), Vajda (Zachán, 85.) – Posztobányi (Kojnok, 68.), Bartusz (Bányai, 85.). Vezetőedző: Tóth Mihály.
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Gera (Palincsár, 87.), Szilágyi, Tóth B., Pejovic (Kurdics, 76.) – Haris, Varga Gy. (Borvető, 63.), Márkvárt – Takács-Földes (Mohos, 63.), Novák, Papp Á. (Sarr, 63.). Vezetőedző: Michael Boris.
Sárga lap: Harsányi (19.), Cseri (30.), Kállai K. (81.), Bartusz (83.), ill. Márkvárt (32.), Gera (34.), Mohos (79.).
41. perc: Cseri tette ki a labdát jobbra, Kállai K. jól ívelte középre, Cibla pedig 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-0.
84. perc: Egy baloldali bedobás után Novák csúsztatta meg fejjel a labdát Szilágyihoz, aki Borvetőhöz passzolt, utóbbi pedig 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.
90. perc: Kurdics balról érkező beadását Borvető csúsztatta tovább, az érkező Novák 5 méterről a hálóba pöckölte a labdát, 1-2.
Jók: Winter, Kállai K., Cibla, ill. Márkvárt, Szilágyi, Borvető. 
Tóth Mihály: – Elég nagy csalódás az eredmény, főleg azért, mert még a 80. percben is vezettünk. A játék egy kicsit akadozott, nem volt annyira gördülékeny, a megszerzett labdákkal nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy próbáljuk megtartani a labdát, amit megszerzünk, de érthetetlenül sok labdavesztésünk volt. Minket zavart meg ez a gyors pálya, ami elég vicces, de ezt éreztem. De ettől függetlenül azt gondom, hogy ezt a mérkőzést 1-0-ra meg lehetett volna nyerni. Az ellenfelünk nagy bedobásokból, beadásokból veszélyeztetett, amire készültünk, de az utolsó 15 percben ezt nem sikerült levédekezni. Azt el kell ismerni, hogy az ellenfelünk, amikor 11-est kapott, a kapusunk nagyszerűen védett, és ott óriási lélektani előnyünk volt, mert ha azt berúgják nem tudom milyen eredmény alakult volna ki. Csalódást keltő volt a mai teljesítményünk. Jó pár játékostól többet várok, sajnos a cseréink sem tudtak sokat hozzá tenni, inkább csak küzdöttek. Az összkép alapján azt mondom, közelebb volt az ellenfél a győzelemhez, de 1-0-ra vezettünk, és ez egy fontos tényező.
Michael Boris: – Boldog vagyok az eredményt illetően, és most már elégedetten szemlélhetjük a forduló többi eredményét, ami ránk nézvést kedvezően alakult, pluszban a mai sikernek köszönhetően immár négy meccses a veretlenségi szériánk. A meccs első fél órájában nem igazán jött ránk a Mezőkövesd, meg is voltak a helyzeteink, a kellő minőség azonban hiányzott a befejezéseknél. A kihagyott 11-esünket követően fellelkesült a hazai együttes, ezt pontrúgásokban, helyzetekben is megmutatkozott, meg is tudták szerezni a vezetést. A második játékrészben aztán többet kockáztattunk, a 60. percben átálltunk kétcsatáros játékra, és jól szálltak be a cserék is, látható volt, hogy jó erőnléti állapotban vannak a labdarúgóink. Úgy gondolom, hogy rengeteget dolgoztunk a sikerét, és megérdemelten arattunk győzelmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában