Labdarúgás

2024.08.17. 08:00

DVTK: a kieső hely miatt recseg a kispad Radenkovic alatt

A Diósgyőr a 4. fordulóban a Debreceni VSC vendégeként szerezheti meg az évad első győzelmét.

Vladimir Radenkovic a mostani meccsen még a kispadon ül

Fotó: Koncz Márton

A labdarúgó NB I 4. fordulójában szombaton 17 órától Debreceni VSCDiósgyőri VTK mérkőzést rendeznek. A hazai együttes még veretlen, a Diósgyőr még nyeretlen. A hajdúsági csapat mindössze két meccset játszott, a Győri ETO FC vendégeként 3-0-ra nyertek, a Kecskeméti TE otthonában 1-1-re végeztek, és mivel az 1. fordulóban, a Ferencvárosi TC elleni bajnokijukat decemberre halasztották, így ez lesz az évadban az első hazai meccsük. A Diósgyőrnek ez a negyedik tétmérkőzése, és miután a Paksi FC elleni hazai 2-2-t követően, a Fehérvár FC otthonában 3-1-re kaptak, a múlt hét végén pedig a Ferencvárosi TC nyert 2-0-ra Diósgyőrben, a vasgyáriak a kieső helyre csúsztak le. Ahhoz, hogy az utolsó előtti helyről biztosan elkerüljenek, nyerniük kellene. Ám a DVSC-nél ez eddig csak egyszer sikerült bajnoki meccsen, az élvonalban. Ugyanis 1943-tól 32-szer volt a debreceniek vendége NB I-es meccsen a Diósgyőr, és 27 vereség, 4 döntetlen mellett csupán 1-szer sikerült győzniük, 2008. november 8-án, 2-1-re.

Megmentené

Ha most, közel 16 évvel később sikerülne győzni, az valószínűleg megmentené Vladimir Radenkovicot, a DVTK jelenlegi vezetőedzőjét, aki alatt recseg-ropog a kispad, és a hírek szerint a diósgyőri klubvezetés már gyártja az alternatívákat, hogy kire lehetne lecserélni. Kétségtelen, hogy nem kezdte jól az évadot a diósgyőri gárda, eredményesség tekintetében, de a játék sem kápráztatta el a szurkolókat, és ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy az eddigi három ellenfél, a nemzetközi kupás szerepléseik miatt nem a legerősebb csapattal állt ki a Diósgyőr ellen, még rosszabb a kép.

De nem csak ez a kép romlott, hanem ami a nyáron élt a klubvezetőkben, amikor összevetették a kirúgott Kuznyecov Szergej és a jelenlegi vezetőedző, Vladimir Radenkovic statisztikáját. Ugyanis előbbi 7 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség mérlege után, a tavaszt 5, 5, 3-mal befejező szerb tréner már 5 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereségnél tart, úgy, hogy eggyel kevesebb meccse, mint Kuznyecovnak, és ha most sikerülne nyernie, akkor érné utol, pontszámban az immár jobb statisztikával rendelkező, emlegetett elődöt.

A keretről

A DVTK vezetőedzője nemcsak az eddigiek alapján nincs jó helyzetben, de a játékoskeret tekintetében is vannak gondjai. Meglepő módon, két nappal a DVSC bajnoki előtt, nem más, mint a DVTK orvosigazgatója, dr. Szabó Zsolt a klub honlapján sorolta fel azokat, akik nem bevehetők, illetve azokat, akik néhány napja edzéseket hagytak ki. Ehhez hasonló átfogó nyilatkozatot, – amelyből csak a keret egy tagja, Herbák maradt ki valami miatt (akiről úgy tudni, hogy bokasérülése után a jövő hónapban térhet vissza), – mostanában nem adott közre a Diósgyőr, eddig csak rákérdezésre kaptunk válaszokat a vezetőedzőtől a játékállomány egészségügyi helyzetéről.

Az orvosigazgató elmondása szerint Drezgicet megműtötték, miután elülső keresztszalag szakadást és hátulsó ízületi tok szakadást szenvedett. A szerb védőnél az újdonságnak számító műtéti eljárás során nem kicserélték az elszakadt szalagot, hanem belső keresztszalag erősítő eszközzel megvarrták azt, ennek köszönhetően az általánosnak mondható 6-12 hónapos rehabilitációs időszak helyett, akár már 4 hónap után visszatérhet az edzőpályára. Az áprilisban Achilles-ín szakadást szenvedett Popadiuc, hamarosan Diósgyőrbe érkezik, és itt folytatja a rehabilitációs munkát, ami még több hetet vesz még igénybe. A legutóbbi bajnokin megsérült Bényeinek combfeszítő izom szakadás miatt heteket kell kihagynia, Vallejónak pedig húzódása van, és ezen a hétvégén még biztosan nem léphet pályára.

Acolatse, aki előző idény hajrájában vállsérülés miatt nem volt bevehető, majd combizom sérülés miatt hagyott ki edzéseket, néhány napja ismét a csapattal edz, ahogy a múlt hét elején még maródinak számított Jurek és Pozeg Vancas is.

A DVTK szakvezetője a DVSC elleni bajnoki előtt arról beszélt, hogy a felkészülés részeként azt is gyakorolták, hogyan tudják pótolni a sérülés miatt kiesett játékosokat, különösen a középpálya közepén. Vladimir Radenkovic ezen kívül azt is elárulta, hogy az FTC-től érkezett fiatal kölcsönjátékos, Varga Z. is hagyott ki foglalkozásokat ezen a héten. A szakvezető beszélt arról is, hogy az edzések mellett rengeteget foglalkoztak a játékosok ,,fejével” is, illetve tartottak egy csapatépítő foglalkozást is.

Párhuzamok 

– Két jó minőséget képviselő csapat találkozik Debrecenben. Nekünk fegyelmezetten kell védekezni, támadásban pedig szem előtt tartani a hét közben megbeszélt és begyakorolt taktikát. Mi úgy utazunk Debrecenbe, hogy készen állunk megküzdeni a pontokért, majd meglátjuk, hogy a két hasonló csapat közül melyik tud a másik fölé kerekedni – nyilatkozta Vladimir Radenkovic. 

Várható kezdő
A DVTK várható kezdőcsapata: Sentic – Gera, Lund, Szatmári, Sanicanin – Klimovich, Holdampf – Jurek, Feuillassier, Rahrsalla (Pozeg Vancas) – Rakonjac.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában