Labdarúgás

2024.08.16. 12:48

DVTK: a sportszakmai büszkeség, és 10 millió

A diósgyőriek sportigazgatója szerint Kuznyecov Szergejnek köszönhető Szűcs Kornél diósgyőri búcsúja.

Szűcs Kornél (feketében) a DVTK elleni meccsen

Fotó: NSO/Kovács Péter

Mint arról korábban már beszámoltunk: Szűcs Kornél néhány napja az angol másodosztályú bajnokságban szereplő Plymouth játékosa lett, és új csapatában, hétközi kupameccsen már be is mutatkozott. A 22 éves labdarúgót a Kecskeméti TE NB I-es gárdájától vásárolta meg az angol klub, a Hírös városban mindössze egy évet játszott a miskolci születésű Szűcs Kornél, aki pályafutását a DVTK-ban kezdte, és tavaly nyárig a piros-fehérek labdarúgója volt. 
A futballista átigazolása kapcsán, pénteken a DVTK honlapján a diósgyőriek NB I-es labdarúgócsapatának sportigazgatója, Bajúsz Endre is nyilatkozott:

Személy szerint engem és a klubunkat is nagy büszkeséggel tölti el, hogy akadémiánk növendéke, Szűcs Kornél a Championshipben folytatja a pályafutását. Természetesen elengedhetetlen volt a kecskeméti év a klubváltáshoz, de a munka nagy részét Diósgyőrben végezte el maga Szűcs Kornél a kollégáim segítségével.

A sportigazgató arról is beszélt, hogy a tavalyi évad előtt szerették volna megtartani a labdarúgót:

Tavaly nyáron sem kívántunk lemondani róla, a szerződésének lejártához közeledve folyamatosan egyeztettünk, az utolsó hetekben is többször ültünk tárgyalóasztalhoz vele, az őt képviselő menedzserrel, illetve beszéltünk az édesapjával is. A tárgyalási pozíciónkat nagyban nehezítette az a tény, hogy a feljutás évében elenyésző játéklehetőséget kapott, hiába szorgalmaztuk ezt a vezetőedzőnél. Próbáltuk úgy érvelve maradásra bírni, hogy a másodosztályban elsősorban a támadójátékban erős játékosokra van szükség a széleken, míg az élvonalban várhatóan előtérbe kerülnek a védelemnek stabilitást nyújtó labdarúgók is. Szemmel láthatóan nehezen szánta rá magát a váltásra – ami a búcsúinterjúból is kiderült –, hajlott az érveink elfogadására, ám amikor a legutolsó, immár tét nélküli szombathelyi bajnoki mérkőzésen is csak 9 percnyi játéklehetőséget kapott csereként, akkor részünkről nem maradt más, mint sok sikert kívánva elengedni. A kezdőcsapat összeállításának a joga mindenkori vezetőedzőé, ugyanakkor a klub érdekét ennyire figyelmen kívül hagyó sportszakembert a klubvezetés tudja eltávolítani a pozíciójából, ami meg is történt.

Érdekesség

A sportigazgató szavaiból az derül ki, bár ezt nem monda ki, hogy Kuznyecov Szergej a hibás azért, hogy a fiatal labdarúgó távozott Diósgyőrből.
Érdekesség, hogy a honlapunkhoz eljutott információk szerint azzal, hogy a Kecskeméti TE értékesítette a Plymouthnak Szűcs Kornél játékjogát, a DVTK is pénzhez jut: 10 millió Forint jár a piros-fehéreknek. Ugyanis az eladási ár 5 százalékát kapják meg egy transzfer után egy labdarúgó volt klubjai, és mivel Szűcs Kornél esetében csak egy klub volt, a labdarúgó berkekben keringő – nyilvánosságra nem hozott – 500 ezer eurós vételárból (200 millió Forintból) ennyi jár a diósgyőrieknek.

Szűcs Kornél (feketében) a KTE játékosaként a diósgyőri Pozeg Vancas ellen
Fotó: NSO/Kovács Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában