Labdarúgás

2024.08.30. 18:40

DVTK: ennyi millióra büntetették a klubot

Szurkolói cselekmények miatt kell fizetnie a diósgyőri futball klubnak.

Két hete, Debrecenben így ,,füstölgött" a DVTK szektor, ez is egy tétel volt a büntetés kiszabásakor

Fotó: NSO/Kovács Péter

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) legutóbbi ülésén öt sportszervezetet, köztük a Diósgyőri VTK-t pénzbüntetéssel sújtott, míg a Ferencvárosi TC hat hónapra felfüggesztetten, zárt kapus meccset kapott, az Újpest FC hazai ultraszektorában pedig nem lehetnek jelen a nézők a következő mérkőzésükön, amelyet éppen a DVTK ellen játszanak, a szeptember 21-22-i hétvégén.

A DVTK pénzbüntetése

A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőri VTK-t a Paksi FC és a Ferencvárosi TC elleni hazai, valamint a Debreceni VSC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak elzárt területre történt bedobása, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése, pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Honlapunk értesülése szerint ez az összeg 2 millió Forint. 
A FEB összevont eljárás alapján a Ferencvárosi TC-t a Kecskeméti TE és az Újpest elleni hazai, valamint a Diósgyőri VTK elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése, tárgyak elzárt területre történt bedobása, az ellenfél szektorában zöld füstöt adó pirotechnikai eszközök elhelyezése és távirányítóval történt működtetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a sportszervezet soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésének zárt kapuk mellett történő megrendezését. A zártkapus mérkőzés megrendezésének végrehajtását a bizottság az Fegyelmi Szabályzat 10. § (5) bekezdés c) pontja alapján 6 hónap időtartamra felfüggesztették. 
A FEB összevont eljárás alapján az Újpest FC-t a Puskás AFC és Fehérvár FC elleni hazai, valamint a Paksi FC és a Ferencvárosi TC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése, konkrét személyek szidalmazása, szurkolóinak rasszista megnyilvánulása, becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető kifejezés használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a sportszervezet soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadion „D” lelátórész „D4” szektorának lezárását.
A FEB összevont eljárás alapján a Nyíregyháza SFC-t az ETO FC Győr elleni hazai, valamint az MTK Budapest és a Puskás AFC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A FEB összevont eljárás alapján az ETO FC Győrt a Debreceni VSC és az MTK elleni hazai, valamint a Nyíregyháza SFC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak elzárt területre történt bedobása, pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában