Labdarúgás.

2024.08.29. 14:46

Elek Ákos díjátadás a fiatal focistáknak (fotókkal)

Másodszor vettek át elismeréseket a fiatal futballisták.

Kíváncsiság a fiatal arcokon

Fotó: Marosréti Ervin

A Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület csütörtökön kora délután tartott díjátadó ünnepséget a ,,bázisán”, a putnoki Elek Ákos Utánpótlás Központban. Az eseményen második alkalommal osztották ki az ,,Elek Ákos” díjat, amint az ismert, a volt 48-szoros válogatott labdarúgó a közelből, Bánrévéről indult, futballozott általános iskolás korában Putnokon, majd Kazincbarcikán. A külföldön Törökországban, Kínában és Kazahsztánban is megfordult egykori középpályás maga nyújtotta át a plakettet, illetve az oklevelet tizenegy, a focisuliban, az aktuális korosztályban, az előző szezonban az edzők által legszorgalmasabbnak és legalázatosabbnak ítélt játékosnak.

- Örülök, hogy újra eljött ez a nap, ez egy nagyon jó kezdeményezés – jelentette ki Negrutz Ágoston, a sportegyesület elnöke. - Ti vagytok azok a játékosok, akik kicsivel többet tettek a csapatban arra a bizonyos asztalra. Méltó helyen tartsátok ezt a díjat, sokszor nézzetek rá, még jobban ösztönözzön benneteket a még jobb eredmény érdekében.

Kádár Zsolt operatív igazgató az alábbiakat mondta:

- Tavaly elmondtam, hogy miért találtuk ki ezt a díjat, vagyis hogy Ákos pályafutása sarkallt erre. A legszorgalmasabb, a legalázatosabb, a legtöbb edzésen részt vett srácok közül neveztek meg játékosokat az edzők. Akiknek, a stáboknak ezúton is köszönöm a munkájukat.

A társaitoknak is

Maga a névadó, Elek Ákos egy éve még csak ,,külső szemlélő” volt az átadásnak, egy ideje azonban már ő a Sajóvölgye sportigazgatója.

- Örülök, hogy újra itt vagyok, nem csupán meghívott vendégként – sorolta az egykori válogatott. - Nálunk az utolsó pályamunkás, a szertáros, és persze az edzők is azért dolgoznak, hogy nektek jó legyen, hogy lehetőleg minden dolog adott legyen az előrelépésetekhez. Ez a díj nektek szól, de szól a társaitoknak is, hogy jövőre ők akarják megkapni. Sok sikert kívánok nektek, bízom abban, hogy jövőre újra találkozunk, de addig is fogok találkozni többötökkel a talent képzésen.

A tavalyiak közül egyetlen duplázó volt, Takács Bálint egy éve az U8, idén az U9 tagjaként kapta meg a díjat.

- Három éve vagyok a Sajóvölgyében, ez az első klubom - nyilatkozta szinte profin a 2015-ös születésű labdarúgó. - Szerettem volna focizni, és anyáék úgy döntöttek, hogy ide hoznak. A társak, és az edzők is nagyon jók, jók az edzések. Két lábas vagyok, védekező játékos. A tavaly kapott díjamat egy vitrinben tartom, oda fogom tenni a mostanit is. A meccseimen rúgtam gólokat is, a legtöbbet szabadrúgásból, de volt, hogy kapásból. Vannak kedvenc csapataim, Magyarországon a DVTK, külföldön a Barcelona. Az itthoni focisták közül Sallait szeretem, a külföldiek közül Ter Stegent, Lewandowskit, a Liverpoolból Van Dijk-ot, illetve Alexander Arnoldot. Az iskolában még nem sportolok, de ha majd lesz kézilabda, azt kipróbálnám.

Az esemény előtt, 10 órától a klub úgynevezett Talent edzést tartott, ahol több mint tíz állomáson dolgoztak a korosztályok kiemelkedő képességű játékosai, U9-U19 között. Emellett a vármegyei I osztályú felnőtt csapat 12 játékosa is részt vett a fiatalokkal közösen az edzésen. MI

A tények

A díjazott ,,sajóvölgyés” játékosok

U7: Plavuscsák Balázs (edző: Czirle Zsolt)

U8: Kovács Marian (edző: Szakonyi Zsolt)

U9: Takács Bálint (edző: Bencső Endre)

U10: Asztalos Máté (edző: Divinszki József)

U11: Horváth Hunor (edző: Budai Tamás)

U12: Simon Merse (edző: Soltész Péter)

U13: Ivancsó Milán (edző: Nagy Attila)

U14: Vincze Zoltán (edző: Kiser László)

U16: Angyal Péter (edző: Kalász Gábor)

U17: Vasyl Bochkor (szakmai tanácsadó: Benczés Miklós)

U19: Havasi Dominik (edző: Zimmermann Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában