Labdarúgás

2024.08.18. 14:34

Focista, eladó és jogsira hajt

A Nyékládházi DE gárdája vezeti a labdarúgó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztály Közép csoportját.

Zurai Rajmund próbálja szerelni az egyik előre törő mályi játékost.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az elmúlt hétvégi, 2. forduló keretében rendezett mérkőzésen a nyékládháziak hazai környezetben 3–0-ra diadalmaskodtak a szomszédos Mályi FC II csapata ellen. Soraikban ott volt az egykor birkózóként jeleskedett és nagy reménységnek tartott Zurai Rajmund, akinek két esztendővel ezelőtti pályamódosítása általános meglepetést keltett a sport berkeiben.  
 

Többre vágyik  

– Az előéletemet már régen lezártam – mondta a huszonegy éves sportember. – A Diósgyőri Birkózó Club színeiben többszörös korosztályos magyar bajnok lettem a szőnyegen, a nemzetközi küzdőtéren pedig az U20-as mezőnyben kiharcolt Európa-bajnoki ötödik helyezésen volt a legjelentősebb produkcióm. A nyékiekhez örömmel megyek edzésre és a meccseikre is szívesen járok: mostanában csak akkor nem kezdek, ha sérülés akadályoz a játékban. A szélső támadói posztokon, általában a bal oldalon vetnek be. Jobb és bal lábbal is tudok, a karfiolfülűeknél szerzett remek alapjaimnak köszönhetően jó a fizikumom, mentálisan erősnek érzem magam, a szakemberek pedig azt mondják rólam, hogy jól kezelem a labdát, robbanékony és gólerős vagyok. Az előző szezon végén négy összecsapáson ötször vettem be ellenfeleink hálóját, végül hét „csengetéssel” zártam, igaz, a Mályi kettő ellen most nem sikerült a ketrecbe találnom, bár ez nem zavart különösebben, hiszen biztosan diadalmaskodtunk. Ebből a szempontból egyelőre még adós vagyok, de ami késik, nem múlik. Fiatal csapatunk van, amellyel – a klubvezetés elvárását idézve – az első öt között szeretnénk végezni a csoportban. 

Zurai az álló sorban balról a harmadik.
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó


A vármegyei elitben

Zurai Rajmund sokoldalúságára jellemző, hogy kedveli a kispályás műfajt is, szavai szerint a „tili-toli” még jobban megy neki, mint a nagypályás forma, szinte mindegyik fellépésén a kapuba talál. 
– Sokan kérdezik tőlem, hogy a vármegyei második vonalból nem vágyom-e valamelyik magasabb osztályba – folytatta a Miskolcon élő futballista. – Természetesen vannak ilyen terveim, de őszintén bevallom, hogy nehéz dolgom van. Mivel későn lettem focista, jelentős a hátrányom azokkal szemben, akik kiskoruk óta rúgják a bőrt. Játékomból hiányoznak például az úgynevezett finom, motorikus mozgások, hiányosságaimat viszont igyekszem sok edzéssel eltüntetni. Egy-két szezon múlva, vagy ahogyan az élet hozza, először a vármegyei elitben szeretném kipróbálni magam, arra azonban nem vehetek mérget, hogy majd elvisz valamelyik nemzeti bajnokságban szereplő együttes. 
 

Jó tudni 

A Nyékládházi DE csatára a civil életben is igyekszik helytállni. A Tiszaújvároshoz közeli Polgár határában lévő, Kelet-Magyarország-szerte jól ismert bevásárló központban dolgozik, eladó az egyik világhírű sportszergyártó cég márkaboltjában, ahol többek között futballcipőket is árul. Munkahelyére jelenleg még busszal utazik, de jogosítványának megszerzése után már autóval jár majd. KT 

 

Zurai szürkében
Fotó: Mogyorósi Zsot Pipó

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában