Helyi sport

2024.08.27. 13:30

Gyógyszeripari rész a DVTK-ban

Mezszponzori szerződést a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapatánál.

Aho Nina, Szabó Tamás, Kaló Tanás és Tenyér Zsófia

Fotó: MW

Együttműködési megállapodás írt alá kedden délelőtt a felek bejelentése szerint a Phoenix Pharma Zrt. és a DVTK Kosárlabda Kft. vezetője. Ennek keretében a gyógyszeripari cég egy éven át szponzori támogatásban részesíti a DVTK Hun-Therm NB I-es női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaságot, amely cserében mezreklámot biztosít a Szimpatika gyógyszertárak számára.
A szerződéses jogviszony létrejöttét sajtótájékoztatón jelentették be, ám a támogatás összegét nem hozták nyilvánosságra, az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre konkrétumot nem árultak el az érintettek. 
– Jelentős fejlődésen ment keresztül a csapat, az előző évadban bajnoki címet szereztünk, az Euroligában a nyolc közé jutottunk, és nagyon örülünk annak, hogy ez az eredményesség felkeltette a szponzorok támogatásának figyelmét, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk, hogy még eredményesebbek lehessünk – jelentette ki Szabó Tamás, a DVTK Hun-Therm NB I-es női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Ennek egy fontos mérföldköve ez a mostani megállapodás, ami nagy segítséget jelent ebben az évben, és a következőkben is. Azon leszünk, hogy büszke legyen ránk a támogatónk, köszönjük a bizalmat a vezérigazgató úrnak, bíztunk benne hosszú távon tudunk majd együttműködni.

Összecseng

A sajtótájékoztatón a DVTK Hun-Therm csapatának két játékosa, Tenyér Zsófia és Aho Nina is jelen volt, utóbbi DVTK relikviákat tartalmazó ajándékcsomagot adott át az új támogatónak, akiről kiderült, hogy miskolci gyökerei vannak, és emiatt a gyermekei Diósgyőr drukkerek.
– Nagyon örülünk a megállapodásnak, két olyan szervezet együttműködéséről döntöttünk néhány hete, amely meghatározó szerepet játszik a maga területén – mondta Kaló Tamás, Phoenix Pharma Zrt. vezérigazgatója. – A Phoenix Pharma az egyik legnagyobb gyógyszerkereskedelmi vállalat, a DVTK pedig Északkelet-Magyarország legeredményesebb klubja, a bajnok női kosárlabda csapat pedig legjobb a sportágában. A mi cégünk a Benu és Szimpatika gyógyszertárakban érdekelt, és innentől a DVTK, valamint a Szimpatika gyógyszertárak neve összecseng majd. Ez utóbbi 400 gyógyszertárt foglal magában, ahol azért dolgoznak, hogy a magyarországi betegek magas színvonalú gyógyszerellátásban részesüljenek. Az egészség és a sport, kéz a kézben jár, nagyon örülünk annak, hogy a Szimpatika és a DVTK mostantól együttműködik, és ide egy diósgyőri idézet illik: ,,együtt vagyunk, győzni fogunk”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában