Mitropa Kupa

2024.08.02. 09:45

Egy drót okozta a vesztüket

Jól ment, végül szerencsétlenül zárult Hadikék számára a Mitropa Kupa legutóbbi futama.

Marosréti Ervin

Hadikék szerencsétlenül jártak Olaszországban

Fotó: Marosréti Evin

Vezettek. Nagyon vezettek a Mitropa Kupa legutóbbi futamán. A csodálatos helyen rendezett toszkán-futamon Hadik Andrásnak és Juhász Istvánnnak már csak az utolsó szakaszt követően a célba kellett volna behozni az R5-ös Fiestát. Kicsit már mosolyogtak is, hogy Pécs után megvan az újabb győzelem, de egy banális műszaki hiba miatt ez mégsem jött össze. Az autó megállt, a magyar páros a célt nem látta meg, így a győztesnek járó legnagyobb serleg mellett a bajnoki pontok is elúsztak. Erre a szituációra nyugodtan lehet mondani, hogy egy megnyert verseny csúszott ki a kezükből.

Nincs mit tenni  

- Pech, szerencsétlenség. Hívhatjuk bárhogy, de alapvetően egy műszaki hiba történt - tekintett vissza a 43. Casentino Rally végére Hadik András. - Először azt hittem, hogy elektromos AC problémája van az autónak, utána azonban kiderült, hogy az üzemanyag szivattyúnak a vezetéke ment tönkre. Sajnos ezzel nincs mit tenni, ha ott a helyszínen eszembe jut, lehet, hogy meghúzgálom a drótokat, de utólag kár ezen emészteni magunkat. Természetesen kicsit idegesítő a dolog, mert összességében három kilométer volt még a céldobogóig, de ezt a kis szakaszt így nem tudtuk teljesíteni.

Jól ment nekik

A kettős számára egészen eddig a pillanatig minden tökéletesen alakult Olaszországban. A szakaszokon kiválóan teljesítettek, az utolsó gyorsaságinak nagyságrendileg kétperces előnnyel vágtak neki. A technikás rali pályákon rengeteg tapasztalatot szereztek, a pontversenyben viszont nem tudták folytatni a felzárkózást.

- Valamennyire kárpótol minket, hogy egész nap jól teljesítettünk. Nagy különbséggel álltunk az élen, és a versenyzés is remekül ment - folytatta a korábbi négyszeres magyar bajnok ralis. - A környék is gyönyörű, így minden adott volt, hogy egy emlékezetes és sikeres hétvégét zárjunk. Rengeteg néző kísérte figyelemmel az eseményeket, a főtéren tartották meg a ceremónikat, alapvetően minden feltétel adott volt számunkra. A magyar viszonyokhoz képest rengeteg kanyar tarkította a szakaszokat, még a szlovén, osztrák és horvát versenyekhez képest is többet kellett dolgoztunk. Nagyon élveztük az egészet, kár, hogy így alakult a vége.

A Hadik András, Juhász István kettős előttünk álló hónapjait az olaszországi események nem írják felül. Továbbra is az előzetesen eltervezett úton haladnak, vagyis az év második felében is a Mitropa Kupa futamok jelentik számukra a prioritást. Még akkor is, ha az éves pontversenyben nem tudták csökkenteni a hátrányukat.

Két futam biztos  

- A múlttal nem foglalkozunk, előre nézünk - szögezte le a miskolci versenyző. - A következő futam a Kumrovec Rally lesz Horvátországban szeptember első hétvégéjén. Ezután három héttel Nova Goricán folytatódik a bajnoki sorozat. Ezen a hét versenyen egész biztos, hogy ott leszünk, a tavalyi tapasztalatokat felhasználva igyekszünk a lehető legjobban szerepelni. Azon is gondolkozunk, hogy az év végén még egy magyar futamot is bevállalunk, kézenfekvő, hogy a hozzánk közel első és általunk is nagyon kedvelt zempléni pályákon megmérettessük magunkat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában