Rali

2024.09.08. 13:31

Az éllovas vezet Győrben

Csomós Miklós és Nagy Attila nyolcból hét gyorsaságit megnyert a hétvégi futam szombati napján.

Az éves összetettben élen álló Csomós Miklós, Nagy Attila kettős számára sikerült legjobban a szombati nap a WHB Győr Rallyn. Az idei HUMDA Országos Bajnokság ötödik futamán a borsodi kettős valamivel több mint húsz másodperccel vezet a második helyen álló, ugyancsak vármegyénkből származó Német Gábor, Németh Gergely kettőssel szemben. A futam felénél a harmadik helyen Velenczei Ádám, a negyediken pedig Turán Frigyes áll.

 


Az aszfaltos futamon tehát abból a szempontból egyelőre nem borul a papírforma, hogy azok a párosok csatáznak az értékes helyezésekért, akik a bajnoki pontversenyben is előkelő pozícióban állnak. Csomósék egyébként abszolút uralták a szombati napot, hiszen a megrendeztt nyolc gyorsaságiból hétszer a legjobbnak bizonyultak, rajtuk kívül a Rábaringen még Németék könyvelhettek el egy részsikert.

 



Jól sikerült nap
 

- Egész nap jól éreztük magunkat, minden jól sikerült. Különösen a második körben voltak olyan gyorsaságik, ahol saját magunkkal szemben elvártam volna a javítást, de ez nem jött össze - értékelt Csomós Miklós. - Műszaki szempontból minden rendben volt, sokat mentünk keresztben, és élveztük a ralizást. Örülünk, hogy jól állunk, de megnyugodni, hátraldőlni ezen a hétvégén csak akkor lehet, ha vasárnap kora este hasonlóan állnak majd a dolgok.

 

 


A futam elején egy kicsit csepegett az eső, aztán száraz körülmények között csatáztak egymással az ORB1 élmenői. Német Gábor nem találta a tapadást és az önbizalmával is voltak problémák, ezért alakulhatott ki az élen ez a nagyságrendileg húsz másodperces különbség. Velenczei Ádám és Turán Frigyes még egy percen belül van az éllovas kettőshöz képest, ezért a vasárnap hátralévő öt szakaszt még egyáltalán nem lehet lefutottnak nevezni. Amennyiben Csomósék megőrzik a vezető helyüket, akár bajnokok is lehetnek, de az biztos, hogy a szezonzáró előtt nagy lépést tehetnek közös pályafutásuk első abszolút elsősége felé. A II. WHB Rally legjobbjait a Rába-parti városban vasárnap kora este köszöntik majd.

 



 

A II. WHB Győr Rally állása a szombati nap után


1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Evo) 40:38,7

2. Német Gábor, Németh  Gábor (Skoda Fabia RS Rally2 Evo) +20,9

3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) +33,8

4. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5) +42,8

5. Osváth Péter, Májer Dávid (Skoda Fabia R5), +1:51,7

6. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo) +2:03,5


 


 

 

A HUMDA ORB1 állása négy futamot követően

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Evo) 122 pont

2. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5) 103 pont

3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) 96 pont

4. Német Gábor, Németh  Gábor (Skoda Fabia RS Rally2 Evo) 85.5 pont

5. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo) 77 pont

6. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia R5) 71 pont


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában