Labdarúgás

2024.09.12. 16:30

Az NB II-es újonc Barcikával „házasodott”

Elkezdődik a futsal NB II 2024/2025-ös küzdelemsorozata.

Tíz klub alkotja majd a férfi futsal NB II Keleti csoportját a soron következő pontvadászatban: a Csenger Futsal, az Energia SC-DKV Industry, a Kincsem Lovaspark Futsal, a Maglódi TC, az NNC Frogs Futsal, a Nyírség FC, a Tiszaföldvár SE, a VS Dunakeszi, illetve két vármegyei induló, a MEAFC-Miskolc, illetőleg az osztályozót sikeresen vevő Parasznya SE.

Utóbbi csapat nevéhez hozzá tevődött a ,,Kolorcity Kazincbarcika" toldalék (és hazai helyszínként az észak-borsodi város Kazinczy sportcsarnoka, valamint a Don Bosco Sportközpont van megadva), amivel kapcsolatban Hegedűs László, a PSE elnöke ezt mondta:

Szitka Péter úrral, Kazincbarcika polgármesterével régebbről ismerjük egymást, és köztudott róla, hogy sportszerető emberként figyeli nem csupán a városában lévő klubokat, azok eredményeit, eseményeit, hanem a vármegyeieket is – sorolta. – Volt egy személyes találkozónk, amelyen elmondtam a terveinket, ő kérdezett magáról az egyesületről, a tavalyi évünkről, hogy milyen elképzeléseink vannak. Nem volt nehéz közös nevezőre jutnunk, megállapodtunk, az együttműködés sokrétű segítséget takar, amiért vannak elvárások, melyeknek próbálunk megfelelni. Őszintén megvallva, nehéz lett volna egyedül nekiindulni az NB II-nek, úgyhogy jókor jött ez a megkeresés. Aki járt anno Kazincbarcikán futsal bajnokikon, emlékszik, hogy milyen közönség, közeg vette körbe a csapatot, megtisztelő, hogy Barcika bennünket érdemesnek talált a partnerségre, hogy mögénk álltak névadó szponzorként. Próbálunk felnőni a feladathoz, mindenfajta kérdésre, felénk irányuló felvetésre a pályán akarunk választ adni. Nevessenek ki bátran, a cél a bajnoki cím, ettől csak jobbak leszünk, és minden eredmény sikernek számít majd. A regionális bajnokságban indulunk az U17-es, és az U19-es csapatunkkal, akár dobogósok is lehetnek, várjuk a fiatalokat a sorainkba.

Győztes osztályozó

– Tavaly, a harmadik vonalban eléggé viharos volt a kezdetünk, menet közben kerültem a csapat élére – nyilatkozta a parasznyaiak játékosedzője, Szabó Dávid, aki a 2010/2011-es idényben három NB II-es meccsen játszott a DVTK-ban, illetve néhány mérkőzésen később az NB I-es Nyírgyulaj futsal együttesében is pályára lépett. – Ezen hullámvölgy közepette egyeztettünk Hegedűs László elnökkel, akivel akkor abban maradtunk, hogy végig visszük az NB III-at. Úgy, hogy érezzük jól magunkat a mérkőzéseken, ami annyira jól sikerült, hogy úgymond betoltuk a hajónkat a második helyre. A bajnok Csenger nem vállalta, így bennünket kértek fel az osztályozóra, amit végül két győzelemmel vettünk a Csömör ellen. Egy nagy múltú, futsalban jelentős eredményeket elérő ellenfélen jutottunk túl, megérdemelten, mert taktikusan, az elképzelt játékot jól megvalósítva fociztunk. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó társaság alakult ki, mindenki jól érzi magát ebben a közegben.

Az NB II-es feljutó csapatból maradt maga Szabó Dávid, Tóth Tamás, Bortnyák Szilárd, Málik Mihály, Balogh Tibor, Madarász Máté, Dálnoki Máté Árpád, Roha Róbert, Bodó Benedek, Hegedűs Pál és Sramkó Ronald, a PSE nagypályás együtteséből becsatlakozott Juhász Vince, Lekli Soma, Horváth Zsolt, és Keményffy Máté, új szerzemény a korábban a MEAFC-ban játszó trió, Gergely Richárd (nagypályán Sajóbábony), Mészáros Balázs (nagypályán Szirmabesenyő), Varga László (nagypályán Felsőszolca).

– Elég bő a keret, amiben vannak azért még pillanatnyilag sérültek is – tette hozzá Szabó Dávid, aki a bőcsi vármegyei II-es gárdában is rúgja a labdát. – Azért megpróbálunk majd az adott összecsapásokon 12 fővel kiállni, hiszen vélhetően mindig lesznek hiányzók munkahelyi, családi, vagy egyéb dolog miatt. Egy hónapja elkezdtük a felkészülést a szezonra, szerdánként este fél 9-től tréningeztünk a kazincbarcikai Kazinczy-csarnokban. Szeretném megjegyezni még: örülök, hogy Borsodban van két NB II-es csapat, a futsal szerencsére kezd itt, nálunk visszatérni a régi kerékvágásba, remélem, egyszer ismét lesz a vármegyének NB I-es klubja is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában