Labdarúgás

2 órája

DVTK: a további szombati jegyek helyzete

DVTK vendégjáték Nyíregyházán: biztosítási kérdés, hogy lesznek-e még további szabad jegyek. A DVTK és a nyíregyházi klub egyeztet arról, hogy lesznek-e még vendég biléták.

A DVTK drukkerek az 500 fős újpesti kirándulás után Nyíregyházára nagyobb létszámmal utaznak

Fotó: Földi Imre

A labdarúgó NB I 9. fordulójában, szombaton 19.30-kor rendezik meg a Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK mérkőzést. A találkozó iránt mindkét csapat szurkolótábora részéről óriási az érdeklődés.  A DVTK drukkerek a múlt héten két körben juthattak jegyekhez, elsőként, szerdán a diósgyőri ultrák vásárolhattak belépőket, majd csütörtökön déltől bármelyik piros-fehér szurkoló harcba szállhatott a megmaradt, több mint félezer jegyért. A biléták kapósak voltak, fél óra nem maradt egy sem, a diósgyőri klub által előzetesen 800 darabosnak jelzett kontingensből, ami szabolcsi forrásaink szerint végül 850 darabos lett. 

A DVTK szurkolói, a DVSC fanatikusaihoz hasonlóan szombaton megtöltik a vendégszektort Nyíregyházán
A DVTK szurkolói, a DVSC fanatikusaihoz hasonlóan szombaton megtöltik a vendégszektort Nyíregyházán
Fotó: MW

A DVTK kísértetiessége

Ez az eset kísértetiesen hasonlít, a nyíregyháziak két héttel ezelőtti, legutóbbi hazai mérkőzését megelőző eseményekhez, amikor a Debreceni VSC fanatikusai vitték el a 800 darab jegyet rövid időt alatt. Ezt követően a hajdúsági szurkolók számára további 122 darab helyet szabadítottak fel a két szurkolótábor közötti puffer zónában, így összesen 922 fős volt a DVSC tábor a szeptember 21-i bajnokin, amelyet végül a Nyíregyháza SFC nyert meg 3-2-re.
Mivel nagyon sok DVTK drukker maradt hoppon azok közül, akik szerették volna csapatukat elkísérni a szabolcsi vármegyeszékhelyre, abban reménykednek, hogy a DVSC elleni vendégjátékához hasonlóan, kikerül még egy kisebb jegy kontingens a szabad piacra, a rendező klub jegyértékesítési oldalára.
A honlapunkhoz eljutott információk szerint a diósgyőri klub részéről van törekvés arra, hogy legyenek még további jegyek, folynak is erről tárgyalások a szabolcsi klubbal, de a nyíregyházi klub a saját hatáskörében nem dönthet arról, hogy a puffer zónában további ülőhelyeket szabadít fel, ugyanis ez biztonsági, biztosítási kérdés, és ebben a témakörben a rendőrság állásfoglalása a döntő, az, hogy mekkora területet tartanak szükségesnek a szurkolók elválasztására. 
A mostani idényben átadott új nyíregyházi stadion 8150 fős, de ennyi jegyet nem lehet ide eladni, mert a D3-as szektor pufferzónaként szolgál, ide elvileg 300 néző férne be. A DVTK szurkolói létszáma, egyes források szerint 800, mások szerint 850 főnél jár, de mindenképpen meghaladja a rendező klub által kötelezően átadandó, a befogadó képességhez mért, 10 százalékos kontingenst. Hazai oldalon 6900 néző lesz jelen a szombati összecsapáson, pénteken ugyanis, a fizikai formájában értékesített jegyek utolsó eladási napján, szinte minden biléta elkelt, jelenleg csak néhány VIP belépő vár gazdára (32 ezer forint/darab áron), hogy technikai telt házról lehessen beszélni a meccs kapcsán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában