Labdarúgás

2 órája

DVTK: az egy évvel ezelőtti fele összejöhet

A DVTK drukkerek péntek reggelig 220 jegyet vettek az újpesti vendégszektorba. A DVTK szurkolók számára a mostani meccs kiemeltnek számít.

A DVTK drukkerek közel egy éve 900-an voltak az újpesti stadionban

Fotó: Dömötör Csaba

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton 17.00-tól Újpest FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek. A két csapat az előző évadban tavaly két meccset játszott egymás ellen a lila-fehérek stadionjában, és ezek közül mind a kettőt a hazaiak nyerték. 
Közel egy éve, 2023. október 7-én az 1178 fős vendégszektorban 900 (!) DVTK drukker várta, hogy kedvenceik folytassák jó bajnoki sorozatukat, hiszen a 9. forduló előtt a Diósgyőr 16 pontjával a 3. helyen állt, az Újpest pedig az 5. volt, 14 ponttal. Ekkor az Újpest FC 2-0-ra nyert, az újabb újpesti meccsen, a legutóbbin pedig 7-0-ra. Ezt az összecsapást az idén május 4-én játszották, amely előtt az Újpest FC a 10. volt, a DVTK pedig a 7., és előbbi csapatnak a bennmaradás bebiztosításához kellett a győzelem, a Diósgyőrnek ilyen gondja nem volt. A mérkőzés arról is emlékezetes maradt, hogy a piros-fehér drukkerek többsége a szünetben, 4-0-s hazai vezetésnél úgy döntött, hogy kivonul a lelátóról, és a második félidőre már nem is tértek vissza, így demonstrálva a gyenge produkció miatt.

DVTK drukkerek
A DVTK drukkerek többsége az idén májusban a félidőben kivonult a lelátóról
Fotó: Török Attila

DVTK: a mostani létszám

A diósgyőri szurkolók részéről kiemeltnek számító mostani meccsre, pénteken 8.30-ig 220 jegy kelt elővételben arra a 398 fős lelátórészre, amelyet a rendező klub megnyitott a számukra. Ami azt vetíti előre, hogy az egy évvel ezelőtti kiemelkedő létszámnak, valószínűleg a fele sem jön össze, de ettől függetlenül a 3-400 fős DVTK tábor is jelentős lelátói támogatást nyújthat a piros-fehér gárdának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában