Labdarúgás

2 órája

DVTK: lerúgták az eltiltottat, cserélni kellett

A DVTK játékosa Elton Acolatse nem tudta végigjátszani a diósgyőriek NB III-as tartalékcsapatának vasárnapi bajnokiját. A DVTK játékosa a jövő hét végén térhet vissza az NB I-be.

A DVTK játékosa, Elton Acolatse vasárnapi a tarcsi meccsen megsérült

Fotó: Török Attila

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának támadója, a ghánai, holland kettős állampolgárságú Elton Acolatse legutóbb augusztus 31-én lépett pályára élvonalbeli meccsen, és szeptemberben nem szerepelhet első osztályú bajnokin, ugyanis az előző hónap utolsó napján, a DVTK által a ETO FC Győr ellen hazai környezetben lejátszott, 0-0-ra végződött bajnokit követően kiállították, és két NB I-es bajnokira szóló eltiltást kapott. 
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága azért meszelte el a 29 éves labdarúgót, mert az említett mérkőzést követően tumultus alakult ki a pályán, és ennek során és a győri Mijan Kipricot a nyakánál fogva húzta hátra Elton Acolatse is, Tuska Jánossal, a DVTK kapusedzőjével együtt (utóbbi 3 bajnokira szóló eltiltást kapott). 

A DVTK játékosa, Acolatse a földön fekve, sérülése után
A DVTK játékosa, Acolatse a földön fekve, sérülése után
Fotó: Magánarchívum

DVTK: a tartalékban

Acolatse, hogy ne maradjon meccs nélkül, a múlt vasárnap a DVTK tartalék F4R NB III-as bajnokiján kapott lehetőséget kezdőként, de a Kisvárda MG tartalék elleni, a diósgyőri stadionban lejátszott meccset – amelyet végül a hazaiak 3-0-ra megnyertek – nem tudta végigjátszani, ugyanis a 34. percben Babics hátulról felrúgta, amiért a szabolcsi játékos sárga lapot kapott. A csatár ugyan még egy kis ideig bicegett a pályán, megpróbálta folytatni a játékot, de ez nem ment neki, a másodszori ápolást követően elhagyta a pályát, le kellett cserélni.
Honlapunk értesülése szerint a sérülése nem olyan súlyos, hogy – ha edzője is úgy gondolja – ne tudna játszani a jövő hét szombaton 19.30-kor kezdődő Nyíregyháza SFC – DVTK NB I-es bajnokin.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában