Labdarúgás

2 órája

DVTK: nyolcezer újpestinek okoztak csalódást

A DVTK labdarúgócsapata négy meccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját. A DVTK csapatának sorozatban ez volt a negyedik bajnokija, amelyen nem kapott gólt.

A DVTK játékosai közül az Újpest FC elleni meccsen Gera (balra) játszott a legjobban

Fotó: ÚFC

A labdarúgó NB I 7. fordulójában szombaton délután Újpest FC – Diósgyőri VTK bajnokit rendeztek.
Mindkét csapat jó szériában érkezett erre a mérkőzésre, nem csak azért, mert néhány napja sikerrel vették az idegenbeli, Magyar Kupa meccsüket és bejutottak a legjobb 32 közé, hanem azért is, mert a bajnoki szünet előtt több mérkőzésből álló veretlen fellépést hoztak össze: a lila-fehérek kettőt, a vasgyáriak hármat. 
A legutóbbi NB I-es meccsekhez képest az Újpest FC szakvezetője három helyen változtatott: Tajti, Gergényi és Mucsányi ezúttal nem kezdett, Fiola, Lacoux és Horváth K. viszont igen. A Diósgyőrnél ez a szám is erősebb volt, Feuillassier, Varga Z., Pozeg Vancas és Rahrsalla csak a kispadra került, Chorbadzhiyski, Klimovich, Holdampf és Jurek viszont kezdett. Mindez azt eredményezte, hogy a DVTK összeállításának defenzív szaga lett, a 10 mezőnyjátékosból 7 védekező volt, illetve Gera új poszton, bal oldali középpályásként való szerepeltetésében benne volt, hogy mint eddigi védőnek, be kell majd segítenie ezen oldal hátsó emberének, Sanicaninnak, így csak Jurek és Edomwonyi látszott tisztán támadónak.

A DVTK szurkolók létszáma ezen a meccsen meghaladta a 400 főt
Fotó: MW

Tovább nyúltak

A meccs első félideje élvezhetetlen focit hozott, kín volt nézni a pályán zajló történéseket. Olyan volt, mint egy néhány évvel ezelőtti kötöttfogású birkózó meccs, amelyen az egyik fél folyamatosan keresi a fogást, a másik pedig minden erejét összeszedve azon van, hogy ez ne járjon eredménnyel, egy nagy helyben topogás közepette. Az Újpest nagy fölényben játszott, de a DVTK dupla falas védekezése tökéletes volt. Több mint fél órás hazai fölény után, egy ellenakcióból Gera lőtt a kapu fölé, majd Horváth K. válaszolt egy olyan lökettel, ami már a kaput is eltalálta. Az első félidőben ez volt az egyetlen ilyen esemény.
A második játékrészben egy, a DVTK által gyorsan elvégzett szabadrúgás után kezdett megváltozni az unalmas játszadozás. Ha nem is közvetlenül Jurek kiugratásából, de az akció befejezéséből ziccert hozott össze a Diósgyőr, ám Holdampf fejesét Piscitelli kapus óriási bravúrral hárította. Hét perccel később, a 66. minutában Gera lőtt közelről az újpesti kapuba, és először a több mint 400 fős DVTK tábor ünnepelt, majd a 8 ezer fős hazai. Ugyanis Bognár T. játékvezető előbb gólt ítélt, majd amikor a VAR szobában megnézték a visszajátszást, rászóltak a sípos emberre, hogy vonja vissza a találatot. A fekete ruhás szórt fogadott, nem fárasztotta magát azzal, hogy ő maga visszanézze a hálót megzörgető lövés előtti szituációt, Gera kezezését készpénznek vette. A 78. percben viszont kiállította a hazaiak egyik játékosát, második sárga lapja után, így húsz percet emberfórban futballozhatott a Diósgyőr (nem tévedés a 20 perc, ugyanis a játékvezető a meccs végén 8 perces hosszabbításról döntött). A vendégek ezzel nagy lehetőséghez jutottak, és jóval több támadást vezettek, hogy ne csak 1 ponttal távozzanak, hanem egy kis bónuszt is hozzátegyenek ehhez, de nem sikerült bevenniük az újpesti kaput.
Maradt a 0-0-s döntetlen, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét csapat tovább hosszabbította veretlenségi sorozatát, illetve, hogy a DVTK sorozatban a negyedik bajnokiját hozta le kapott gól nélkül. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Újpest FC – Diósgyőri VTK 0-0
Budapest, 8562 néző. V.: Bognár T. (Szert, Vígh-Tarsonyi).
Újpest FC: Piscitelli (7) – Bese (5), Nunes (6), Duarte (6), Fiola (6), Tamás K. (5) – Ljujic (6), Lacoux (5-2=3), Geiger (5) – Brodic (5), Horváth K. (6). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
Diósgyőri VTK: Sentic (7) – Szatmári (6), Lund (6), Chorbadzhiyski (6), Sanicanin (5) – Holdampf (5), Vallejo (6) – Jurek (5), Klimovich (5), Gera (7) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Csere: Geiger helyett Karamoko (5) a 63., Jurek helyett Feuillassier (6) a 63., Edomwonyi helyett Rakonjac (6) a 73., Lund helyett Bárdos (-) a 73., Tamás K. helyett Mucsányi (-) a 73., Holdampf helyett Pozeg Vancas (-) a 84. percben.
Sárga lap: Edomwonyi a 24., Lacoux a 24., Gera a 45+1., Vallejo az 59., Chorbadzhiyski a 75., Duarte a 78., Nunes a 92., Rakonjac a 98. percben.
Kiállítva: Lacoux a 78. percben.
Bartosz Grzelak: – A DVTK-nak olyan edzője van, aki kitűnően szervezi meg a védelmet, ha nem tévedek, ez a harmadik olyan találkozójuk volt, amit gól nélkül hoztak le. Azt is látni kell, hogy aki idejön hozzánk, az visszahúzódik a kapuja elé, kivívtuk ezt a respektet magunknak. A meccsen mindkét csapat részéről láttunk gólszerzési lehetőségeket, mindkét csapatnak akadt helyzete, de mi csalódottan hagytuk el a pályát. A ma estétől többet vártunk, nem találtunk el azt a gördülékeny játékot, amit szerettünk volna, ezért 0-0 lett az eredmény. 
Vladimir Radenkovic: – A mérkőzésen volt több tiszta helyzetünk, és mi álltunk közelebb a győzelemhez. Leginkább az a fontos számomra, hogy mentálisan most volt a legjobb állapotban a csapat, amikor kimentek a pályára, meg akarták nyerni a meccset, és mindent meg is tettek ezért. Nem csak akkor, amikor emberelőnyben játszottunk, hanem, amikor 11 a 11 ellen volt a pályán. Büszke vagyok a srácokra. Sokat fejlődött a védekezésünk, és ez többek között annak is köszönhető, hogy stáb több tagjának is az a feladata, hogy sokat foglalkozzon ezzel. De a támadójátékban is szeretnék fejlődni, nyugodtabban kell játszani, és bátrabbnak is kell lennünk, várom az extra megoldásokat, hogy a védekezés után a támadójáték is fejlődjön. Nagyon örülök annak, hogy Bárdos visszatért a pályára, hogy eljutott erre a szintre, megérdemelte, hogy ilyen lehetőséget kapjon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában