Labdarúgás

2024.09.01. 18:14

DVTK: visszatérhet a nigériai balhátvéd

A 21 éves labdarúgó korábban már járt Miskolcon.

Adedokun már járt Diósgyőrben

Fotó: Magánarchívum

Mint arról korábban már beszámoltunk: furcsa körülmények között távozott a DVTK NB I-es labdarúgócsapatától a nigériai bal oldali védő, Bitok Stephen, akivel a diósgyőri klub közleménye szerint személyes okok miatt bontottak szerződést ez év július 24-én.

A szabadon igazolhatóvá vált, 400 ezer eurós (kb. 160 millió forint) értékűre taksált, 24 éves, remek játékos nem sokáig volt csapat nélkül, azonnal lecsapott rá a török élvonalban szereplő Gaziantep, akik két éves szerződést kötöttek vele.

Így maradt baloldali védő nélkül a DVTK.

Ám most egy másik nigériai védő érkezésére van esély, a 21 éves Valentino Adedokun tulajdonképpen visszatérhet Diósgyőrbe, ugyanis korábban már járt Miskolcon, 2024. július 28-án, a Paksi FC elleni bajnokit élőben tekintette meg, és a találkozó előtt a stadion körül is tett egy sétát, ismerkedett a környékkel, amelynek során az egyik diósgyőri szurkoló hölgy fotót is készített róla. 

Adedokun nemcsak nigériai, hanem ír állampolgár is, mivel Dublinban született, és az angol Brentford játékosa, de az élvonalbeli csapatban még nem jutott szóhoz.

A fotó, ami a diósgyőri sétája során készült
Fotó: Magánarchívum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában