Helyi sport

1 órája

Világbajnoki arany Fokvárosból

Harsányi egyesület mazsorettjei az idei Eb-elsőséget is felül tudták múlni.

Muszbek Noémi és Czinege Szonja

Fotó: Magánarchívum

A Czinege Szonja, Muszbek Noémi duó a júliusi, csehországi mazsorett Európa-bajnokságon elért aranyérme után újabb sikertért el: világbajnoki címet szerzett.
A Harsányi Utánpótlás Nevelő Sportegyesület versenyzői Dél-afrikai Köztársaságban, Fokvárosban szerepeltek, a Majorette World Federation által szervezett világbajnokságon, ami a szervezet hatodik ilyen rangos megméretése volt, és amelyen kilenc ország versenyzői képviseltették magukat. Többen nagy távolságot tettek meg, hogy jelen lehessenek a vb-n, ugyanis Ukrajnából, Bulgáriából és Kazahsztánból is érkeztek mazsorettek.
A Czinege Szonja és Muszbek Noémi alkotta páros a tánc világába az afrikaiak által behozott Mace duó-trió kategóriában indult, a szeniorok között, így ezen a kontinensen különösen nehéz feladat várt rájuk. Ám a vármegyei duó tökéletes produkciót adott elő, ennek köszönhetően a legjobbnak bizonyult, világbajnoki címet szerzett, és az eredményhirdetéskor a dobogó legfelső fokán állva nekik szólt magyar Himnusz. 

Muszbek Noémi és Czinege Szonja Fotó: Magánarchívum

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában