Kosárlabda

3 órája

DVTK HT: Aho N. visszatért, győztes meccsen

A DVTK-HT szombaton, kora délután játszott bajnokit. A DVTK HT Albertirsán a VBW CEKK Cegléd vendége volt.

Aho Nina visszatért a DVTK HT csapatába

Fotó: Nagy Gábor

A női kosárlabda NB I 5. fordulójában szombaton kora délután a DVTK HT csapata a VBW CEKK Cegléd vendége volt Albertirsán, ugyanis a Pest vármegyei csapat, csarnokának építése miatt, albérletben játssza meccseit. A vendég légiósok közül ezúttal Jovanovic kapott pihenőt, mert az öt külföldi közül csak négyet lehet nevezni egy bajnokira. 

Kányási a DVTK HT csapatkapitánya ezúttal is megbízható teljesítményt nyújtott
Kányási a DVTK HT csapatkapitánya ezúttal is megbízható teljesítményt nyújtott 
Fotó: Koncz Márton

DVTK HT: eltartott egy ideig

Az első negyedben eltartott egy ideig, amíg a még veretlen Diósgyőr megérkezett a meccsbe, Charles hármasával az 6. percben fordított a bajnokcsapat (6-7), majd nem sokkal később Aho N. is beállt, akinek műtétjét követően ez volt az évad első meccse. A Diósgyőr tartotta néhány pontos előnyét, amire Kányási lapátolt rá a negyed utolsó percében, előbb egy duplát, majd egy triplát (11-20). 
A második játékrész Aho N. hármasával indult, de aztán több mint négy percet kellett várni az újabb vendég találatra, miközben a hazaiak sem jeleskedtek (14-25). Nyolc perc alatt mindössze 12 pont született (16-27), a negyed hajrájában viszont kárpótlásként jött három tripla, Kányási, Szirony és Charles sorrendben (19-33).
A harmadik menet elején távoli dobásokra állt rá a DVTK, de ezek ekkoriban nem sültek túl jó százalékkal, kivéve Kányásinál, aki a 25. percben a negyedik tripláját zúzta be, és ezzel 20 pont lett a különbség a csapatok között (21-41). A hazai együttes derekasan küzdött egy ideig 20 alatt tartották magukat, ám a játékrész végén Aho N. is bezúzott egy trojkát (30-54).
Jobban kezdte a negyedik negyedet a Diósgyőr, a 34. minutában Tadic közelijével három kerek volt a pontszám, az szerzett egységek mellett a különbség is (30-60). A vendégek keményen védekeztek, Miklós M. bevágta a DVTK Hun-Therm tizedik tripláját (35-72), és összességében a piros-fehérek könnyedén nyerték meg a meccset. Úgy, hogy közben jól adagolta a perceket Völgyi Péter vezetőedző, hiszen a pályára lépett 12 játékosa közül 9-nek is 20 perc körül idő jutott. 
A DVTK Hun-Therm a következő meccsét október 24-én, csütörtökön 18.00-tól Miskolc, a DVTK Arénában játssza, a spanyol Perfumerias Avenida ellen, az Euroliga A-csoport, 3. fordulójában.  

VBW CEKK Cegléd – DVTK Hun-Therm 37-76 (11-20, 8-13, 11-21, 7-22)
Albertirsa, 100 néző. V.: Nyilas, Téczely, Földi.
VBW CEKK Cegléd: Czank, Farkas P. 10/3, SZIRONY 13/6, Albert Sz. 4, BARNAI 10. Csere: Kobolák, Kaid, Andi H., Viszmeg, Hévízi. Vezetőedző: Földi Attila.
DVTK Hun-Therm: Aho T., CHARLES 16/6, Lelik 2, GULBE 17/3, Tadic 6. Csere: KÁNYÁSI 14/12, Grigalauskyte 2, Fárbás 2, Aho N. 6/6, MIKLÓS M. 7/3, Tenyér 4, Poczkodi. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Földi Attila: – Hasonló hibáink vannak még mindig. Pillanatokra úgy érzem, hogy sikerül javítani ezeken, most is voltak jó periódusaink, de ki kellene tolni ezeket a szakaszokat. Leginkább még az eladott labdák számát kéne csökkenteni. Már csak ezzel nagyot lépnénk előre, mellette pedig a támadójátékunkkal kell foglalkozni, mert nagyon fegyelmezetlenül támadunk.
Völgyi Péter: – Hoztuk a kötelező győzelmet, bár nem tudtunk olyan szintre felpörögni, amilyenre szerettünk volna, de a szerdai, kemény, Euroliga mérkőzés után igazából ez benne volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában