boon.hu video

2 órája

DVTK HT: megvan a 100. győzelem

A DVTK HT szerdán este hazai Euroliga csoportmeccset játszott. A DVTK HT ellenfele az olasz Beretta Famila Schio gárdája volt.

A DVTK HT csapatában ezúttal is kezdő volt Charles (fehérben)

Fotó: Török Attila

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 2. fordulójában, szerdán este a DVTK HT csapata az olasz Beretta Famila Schio gárdáját fogadta. A hazaiaknál a műtétje után visszatérőben lévő Aho Nina már a meccskeretben volt, együtt melegített be a csapattársaival, de apályára küldését még nem tervezte Völgyi Péter vezetőedző. A vendégeknél két légiós is hiányzott, a magyar válogatott Juhász Dorka, és a horvát válogatott Ivana Dojkic, mert mindketten érdekeltek a WNBA, az észak-amerikai női profi liga jelenleg is zajló döntőjében. 

A DVTK HT csapatában Jovanovic is pályára lépett az olaszok ellen
A DVTK HT csapatában Jovanovic is pályára lépett az olaszok ellen
Fotó: MW

DVTK HT: triplával nyitottak 

A meccs első találatát Jovanovic szerezte, de triplája után, az olaszok két távolival válaszoltak (3-6), és utána sem álltak le, összehoztak egy 10-0-s szériát. A Schio védekezése koncentrált volt, a 6. percben 10 pontra nőtt az előnyük, így a hazaiak szakvezetője időt kért (6-16). Völgyi Péter cserékkel igyekezett felrázni, sebességebe hozni csapatát, és voltak biztató jelek (10-16), de a játékrész hajrájában a pontosabban dobó narancs mezesek visszatették a közte tízet (12-22). A negyed végén volt egy kis videózás, hogy Kányási triplája, ami a gyűrűben kötött ki, időn belül volt-e, kiderült, hogy igen (15-22).


Parádésan kezdte a második menetet a Diósgyőr, gyorsan felzárkóztak (20-22), a 13. percben pedig Kányási hármasával átvették a vezetést (23-22). Jött is az időkérés a Schiónál, és sikerült rendezni a soraikat (23-27). Hatalmas csata dúlt a pályán a labdáért, a nagy küzdelemben lelassult a pontgyártás, a csapatok keményen védekeztek (27-30), a negyed végére egy hármast őrzött meg előnyéből az olasz csapat (29-32).
Az olasz szurkolók háromfős csoportjától volt hangos a harmadik negyed eleje, de a hazaiak nagyobb táborának decibelbeli fölénye hamarosan helyre tette őket. Jovanovic remek asszisztja után Lelik szerzett könnyű kosarat (33-32), majd amikor Verona válasza után Jovanovic egy hármast hintett, az olaszok kikérték a negyed első szünetét (36-34). Ám a DVTK szuper védekezése ezután is folytatódott, a Schiónak csak közel négy perc után sikerült a gyűrűbe találnia, büntetőből (43-35). A játékrész végén egy picit feljebb zárkóztak a narancs mezesek, Verona dudaszós triplájával hárompontosra csökkentették hátrányukat (45-42). 
Szuper ritmusban nyitotta a negyedik etapot a fehér mezes Diósgyőr, nem egészen másfél perc alatt három akciógólt értek el, és ezzel időkérésére késztették a vendégeket (51-42). A pauza után nem sokkal, Keys trojkájával, a 34. percben négyre jöttek fel az olaszok (53-49), ám Charles nagyot lendített csapatán, zsinórban hat pontot szerzett (59-49). 2:46-tal a vége előtt a remekül játszó Kányási vágott be egy triplát, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs, a vége örömjáték volt a pályán, és eufória a lelátó. 

A DVTK Hun-Therm sorozatban negyedszer győzte le a Beretta Famila Schio együttesét, és ezzel megszerezte a 100. győzelmét a nemzetközi kupaporondon. 

DVTK Hun-Therm – Beretta Famila Schio (olasz) 70-63  (15-22, 14-10, 16-10, 25-21)
Diósgyőr, 2000 néző. V.: Obertova (szlovák), Köyici (török), Vavrova (cseh). 
DVTK Hun-Therm: Aho T., CHARLES 9, Lelik 7, JOVANOVIC 17/6, Grigalauskyte 6. Csere: Gulbe 4, KÁNYÁSI 17/9, TADIC 10, Miklós M. Vezetőedző: Völgyi Péter. 
Beretta Famila Schio: VERONA 12/6, Panzera 4/3, KEYS 16/6, Andre 4, SALAÜN 19/6. Csere: Laksa 2, Bestango, Zanardi 4, Crippa, Sottana 2. Vezetőedző: Georgios Dikaioulakos.
Völgyi Péter: – Az első negyedben extrán dobott a Schio, de ez nem bizonytalanított el minket, tettük a dolgunkat, azért, hogy vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe. Ez sikerült a harmadik negyedben, és végül magabiztos győzelemmel zártuk az estét, remek hangulatban, olyan légkörben, ami már nagyon hiányzott nekünk.
Georgios Dikaioulakos: – Gratulálok a DVTK-nak! Jól kezdtünk az első negyedet, a megszerzett előnyünket pedig jól menedzseltük a második játékrészben. A harmadik negyedtől ellenfelünk nagyon harciasan küzdött, jobban kontrollálták a játékot, mi pedig támadásban és védekezésben is sok hibát vétettünk. Fontos lecke volt a mai meccs a jövőre nézve.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában