Labdarúgás

2 órája

DVTK: a kapus számára véget ért az ősz

A DVTK játékosa, Karlo Sentic megsérült. A DVTK kapusának több hetet kell kihagynia.

A DVTK jó formában lévő kapusát veszítette el

Fotó: MW

A hetek óta remek formában lévő kapusát veszítette el hosszabb időre a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A horvát Karlo Sentic ugyanis sérülést szenvedett a Nyíregyháza SFC elleni, október 5-én lejátszott idegenbeli bajnokin, amelyet a Diósgyőr nyert meg 2-0-ra
A klub tájékoztatása szerint a 23 éves hálóőr – aki ebben az évadban 8 NB I-es meccsen állt a DVTK kapujában, amelyek közöl ötön gólt sem kapott, és ebben az évadban eddig csak ötször kellett maga mögé nyúlnia, hogy a kapuból kivegye a labdát – egy felugrást követő földet érés során részleges elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, illetve a térdében összeütődött két csont, aminek következtében csontödéma alakult ki. 

A DVTK kapusa, Sentic Nyíregyházán szenvedett sérülést
A DVTK kapusa, Sentic Nyíregyházán szenvedett sérülést 
Fotó: MW

DVTK: a pótlás

A kapus várhatóan 3-4 hét múlva állhat edzésbe, és amennyiben nem jön közbe semmilyen komplikáció, másfél, két hónap múlva lesz ismét bevethető. 
Ez egyben azt is jelenti, hogy az őszi idényben, amely december 14-ig tart, már aligha lép pályára.
Karlo Sentic kiesésével a 23 éves ukrán kapus, Artem Odyntsov, vagy a 36 esztendős szerb, magyar hálóőr, Branislav Danilovic állhat a gólvonalra a DVTK kapujában, az MTK Budapest elleni, Diósgyőrben szombaton 17.30-kor kezdődő élvonalbeli bajnokin. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában