Helyi sport

2 órája

Nagy Zsolt Csaba: ,,Hat-nyolc pontos fór féltávnál elegendő lenne"

A Sátoraljaújhelyi TKSE csapata élen áll a bajnokságban, így a legnagyobb esélyese a bajnoki címnek. Nagy Zsolt Csaba elnök-edző elmondta, már a téli átigazoláskor szeretnének újra igazolni.

Labdarúgás. A labdarúgó vármegyei II. osztály Kelet csoportjában, a hét végén 4-0-ra nyert idegenben, Kenézlőn a Sátoraljaújhelyi TKSE csapata. A zempléni város alakulata ezzel nyolcadik sikerét aratta, egy döntetlen, és egy vereség mellett. Az STK ezen remek eredménysorának köszönhetően az élen áll a táblázaton, 25 ponttal.
– A nyáron volt egy egyeztetés Szamosvölgyi Péter polgármester úrral, amelynek egyrészt az volt a témája, hogy szeretnénk, ha az újhelyi futball visszakerülne oda, ahol a múltban volt, ahol a történelme alapján helye van – kezdte Nagy Zsolt Csaba, elnök-edző. – Ígéretet kaptam, kaptunk arra, hogy a város külön anyagi forrással támogatja a szakosztályt, azért, hogy amennyiben lehet, akkor már ebben a szezonban sikerüljön a feljutás a vármegyei I. osztályba, de legkésőbb két éven belül. Ez a támogatás realizálódott, amit csak köszönni tudunk, ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy adott az anyagi biztonság.

Nagy Zsolt Csaba
Az STK létesítménye - Nagy Zsolt Csaba elmondta, folyamatosan szépül, tavasszal visszatérhetnek a centerpályára  Fotó: STK

Megbosszulta magát

A szakembert megkérdeztük arról, hogy a nyáron milyen mozgások voltak a keretben.
– Örültünk annak, hogy régebben nálunk futballozókat, ide kötődő játékosokat vissza tudtunk hozni, Farkas Attilát, Matisz Mártont, Czibóka Szilvesztert – sorolta a neveket Nagy Zsolt Csaba, aki civil munkáját tekintve rendőri vezető. – Rajtuk kívül két korábbi labdarúgónk aktivizálta ismét magát, Kucsinka Dániel, és Jáger Csaba, míg igazoltunk egy szlovákiai magyar srácot, Gulyás Norbertet Nagykövesdről. Erről a társaságról azt kell tudni, hogy annak idején az újhelyi ifiben voltak, aztán máshová kerültek, de megkeresésemkor hajlandóak voltak újra az STK-hoz jönni. Szerettük volna jól kezdeni a 2024/2025-ös bajnokságot, ez összejött Göncön, hiszen győztünk. A sikerélmény, az önbizalom aztán erőt adott, megvertük az Encs II-t, és Pálházát is. Az ötödik körben csak 1-1-re végeztünk Pácinnal, kicsit könnyelműen vettük őket. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ráadásul egy eladott labda után a 94. percben egalizáltak. 2-1-es vereséget szenvedtünk Erdőhorvátiban, ott a 0-2 miatt futnunk kellett az eredmény után. Sajnos, felvettük az ő stílusukat, az ívelgetést, voltak is lehetőségeink, a második félidőben ,,rájuk mentünk", négy támadóval támadtunk, nagyon akartak a srácok, de nem jött össze a pontszerzés.

Nagy Zsolt Csaba: El kell jutni addig

A pontvadászat őszi részéből még négy összecsapásuk van hátra az újhelyieknek.
– Az eddig nem említett meccsek közül fontos volt az is, hogy a két presztízs összecsapást, a Sárospatak, illetve a Kenézlő ellen hoztuk – hangsúlyozta Nagy Zsolt Csaba. – Sorrendben: jön a Tokaj, megyünk Karcsára, egyik sem lesz egyszerű menet, aztán még pályára lépünk a Telkibánya, és a Mád ellen. Ezt a kettőt – nem lebecsülve őket – be kell húznunk, de az előző kettőn is erre fogunk törekedni.
A ,,feljutás téma" ezután ismét előkerült – az STK legutóbb a 2015/2016-os bajnokságban volt vármegyei I-es.
– El kell jutni addig, ám egyelőre még az őszi szakasznak sincs vége. Persze, lehet számolgatni, hogy ha a fél szezonban összegyűjtenénk 6-8 pont előnyt, akkor nagyon nagy lenne az esélyünk a bajnoki címre – elmélkedett az elnök-edző. – Ebben a csoportban van azért több jó csapat, igaz, van ahol az utánpótlás háttér nem adott a vármegyei I. osztályhoz, ahol pedig adott lenne, ott nem biztos, hogy jelenleg cél a felkerülés, hozzánk képest jelentős ponthátrányban vannak.

Pályarekonstrukció

Nagy Zsolt Csaba érintette azért, hogy mit kellene tenniük aranyérem esetén, valamint szólt létesítmény-beruházásról is.
– Már a téli átigazolási időszakban jöhetnek új emberek, akik szívesen fociznának nálunk, és voltak már szintén az STK-ban – árulta el az egyesület első embere. – Aztán biztos, hogy '25 nyarán szükséges lenne további erősítés a meglévő állomány mellé, a vármegyei I. osztályban való bennmaradás érdekében. A centerpályánk felújítása folyamatban van, a labdarúgó felület gyakorlatilag rendben, elkészült, az oldalakat dolgozzák össze, kiegészítő javításokat végeznek. A beruházás összértéke 52 millió forint, remélhetőleg tavasszal már tudunk ezen a megújult pályán játszani, addig – miként eddig – továbbra is az NB-s szintű nagy műfüves pályánkon rendezzük a mérkőzéseinket. Egyéb beruházás is zajlik a sporttelepen, amit a város támogat, például épület belső átalakítás. Az önkormányzat mellett szeretném megköszönni a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium segítségét, hogy használhatjuk a tornatermüket, ezt a támogatást, és arra is van esély, hogy a felújított városi sportcsarnokban is tudunk majd dolgozni. MI

 

  1. A tények
    Az STK helyezései az elmúlt öt szezonban
    2023/2024: vármegyei II. osztály, Keleti csoport – 6. hely (49 pont)
    2022/2023: vármegyei II. osztály, Keleti csoport – 6. hely (45 pont)
    2021/2022: megyei II. osztály, Keleti csoport – 10. hely (29 pont)
    2020/2021: megyei II. osztály, Keleti csoport – 5. hely (    61 pont)
    2019/2020: megyei, II. osztály, Keleti csoport – 5. hely (29 pont – covid miatt félbeszakadt)
Nagy Zsolt Csaba
A legutóbbi, kenézlői eredmény Fotó: STK

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában