Félmaraton

2 órája

Mayer Krisztina olykor Mikulás-jelmezben fut

A miskolci sportember a Barátság félmaraton futását, ami neki a 150. félmaraton lesz, október 20-án tervezi teljesíteni. Immáron 12. alkalommal vesz részt Mayer Krisztina a versenyen és rendhagyóan egyedi stílusban teszi ezt - bohócként, Mikulásként vagy éppen rózsaszín hajú Falánk Fanniként.

Szőke Ariadné

Fotó: Picasa

„Szinte mindig jelmezben teljesítettem a távot, voltam bohóc, Mikulás – aki szaloncukrot osztogat futás közben – ördög – aki nem alszik, hanem fut –, de futottam a hős tűzoltók tiszteletére tűzoltó egyenruhában, valamint Minnie egérként, Hamupipőkeként, rózsaszín hajú Falánk Fanniként is" – mondta dr. Mayer Krisztina.

Dr,. Mayer Krisztina - Mikulás jelmez
Dr. Mayer Krisztina - Mikulás jelmez 

„Ezt azért teszem, mert mosolyt csalok az emberek és a szurkolók arcára és felvidítom őket ezzel. Elsősorban nem a teljesítmény hajszolása miatt futok, hanem örömszerzés céljából. Nem futok gyorsan, soha nem is futottam, nem versenyzem sem másokkal, sem az idővel. Számomra ez egy nagyon jó kikapcsolódás, mind testileg, mind lelkileg feltölt. Nagyon sokat segít a mentális egészség megőrzésében és a problémákról eltereli a figyelmet” – nyilatkozta a sportember a boon.hu-nak. 

Mayer Krisztina az ország számos nagy és kis futóversenyén elindult, az itthoni versenyek mellett futott Brüsszelben több alkalommal, Párizsban, Nizzában, Barcelónában, Antwerpenben, Zágrábban, Szerbiában a Palics tónál és Szabadkán, Kassán, Grazban, Bibiónéban, Isztambulban, Cipruson, Madeirán. Az eddig lefutott 149 félmaraton mindegyike jó élmény volt, hiszen mindig is az örömelv alapján futott. 

Dr,. Mayer Krisztina - Tűzoltó jelmez
Dr. Mayer  Krisztina - tűzoltó jelmez 

Dr. Mayer Krisztina képes messzi földre is kiutazni egy jó futásért

„A cél mindig az volt, hogy jólessen, élvezzem a futást, vicces jelmezben fussak, együtt legyek a futóbarátaimmal, új tájakat, városokat ismerjek meg a futóversenyek által és persze, hogy begyűjtsem a szép befutóérmeket. Számtalan alkalommal odafigyeltem arra is, hogy olyan jelmezbe bújjak, amilyen állat szerepel a befutóérméken, így voltam például jegesmedve vagy hóbagoly" – mondta. 

Jó pár futóversenyt ki lehet emelni, amelyen dr. Mayer Krisztina részt vett. Arra a kérdésre, hogy melyik volt a legemlékezetesebb, ez volt a válasz: az első párizsi Disneylandban tartott Disney félmaraton. „Évek óta vágytam arra, hogy Európába is megérkezzen ez a rendezvény, azóta, mióta először láttam, hogy Amerikában rendszeresen rendeznek Disney futásokat mesés érmekkel, csodás környezetben, tudtam, ott a helyem. Ezt a csodás futásélményt barátnőmtől ajándékba kaptam 2016-ban. Együtt futottuk végig az integető rajzfilmfigurák között a 21 km-t, így kedves élmény számomra" - mesélte. 

A másik különleges futóverseny pedig a New Yorki csokis futás, melyre nagy csokifüggőként kimondottan a tábla csokira emlékeztető érem miatt neveztem és utaztam ki. Ezen a futáson a frissítő pontokon pillecukor, gofri, csoki, csokis keksz és egyéb finomságok várták a futókat. A célban pedig a csokis érmen kívül mindenki kapott egy hatalmas tál édességet forró csokival és csokikrémmel. „Ez mennyei élmény volt” – nyilatkozta dr. Mayer Krisztina. 

A harmadik futás, amit kiemelt, az Isztambulban rendezett futóverseny volt, mely Ázsiából rajtolt és hajnalban kellett odahajózni a rajt helyszínére. Müezin szóra indultak a sötét ruhás imádkozni sietők és a tarka ruhás futók egyszerre. „A táv elején végigfutottunk a Boszporuszon Ázsiából Európába, ez hatalmas élmény volt. Az egész verseny karneváli hangulatban telt, és rengeteg zenész, táncos, pom-pomos, egyforma színes ruhába öltözött szurkoló vett minket körbe" – emlékezett vissza dr. Mayer Krisztina. 

„A mostani 150. félmaratonra is természetesen készülök jelmezzel. Hogy melyikkel, az elsősorban az időjárástól függ. Ha kellemes lesz az idő, 20 Celsius-fok körüli, akkor Csipkerózsika jelmezben jelenek meg, ha kicsit hidegebb lesz az idő, akkor cica vagy pingvin jelmezt veszek fel" - nyilatkozta dr. Mayer Krisztina a boon.hu-nak. 

Dr,. Mayer Krisztina - pingvin jelmez
Dr. Mayer Krisztina - pingvin jelmez 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában