Helyi sport

2 órája

Olyat tett az MTK, mint amit legutóbb a Ferencváros

Miskolc 20240406 Labdarúgás 2024 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Kisvárda Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Vladimir Radenkovics

Fotó: Árvai Károly

A labdarúgó NB I 10. fordulójában Diósgyőri VTK – MTK Budapest találkozót rendeztek szombaton Miskolcon, az Andrássy úti stadionban, a válogatott szünet miatt két héttel azok után, hogy utoljára pályára léptek a csapatok. A házigazda piros-fehérek a hat meccses (amiből ötön nem kaptak gólt) veretlenségi szériájukat szerették volna tovább tolni, és egy esetleges győzelem esetén megelőzhették volna fővárosi riválisukat, amivel előrébb léphettek volna a negyedik pozícióba. A hazaiaknál öt légiós – Sentic, Lund, Feuillassier, Popadiuc, Drezgic – nem állt rendelkezésre különböző ok miatt, viszont 33-as mezben a kispadra került az augusztus 30-i dátummal az angol Brentfordtól egy évre kölcsönbe érkezett Valentino Adedokun. A budapesti kékektől Kádár, Bognár és Jurina is ismerősként futhatott ki a diósgyőri gyepre, lévén korábban voltak a DVTK futballistái.

 

Másfél perc sem telt el, amikor Kosznovszky 19 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba lőtt (0-1), amivel alaposan, s korán megadta azt a bizonyos alaphangot, és örülhetett a maroknyi MTK-drukker. Bizonyára nem ezt tervezte a diósgyőri stáb, ám még korai volt azt ekkor kijelenteni, hogy így, ebből nem lehet pontszerzés. Az első negyed óra során nem tudta megbontani a Diósgyőr ellenfelét, bár volt mindkét oldalról bíztatónak mondható, annak induló kezdeményezés. Az ultrákat nem zökkentette ki a hátrány, szóltak a megszokott rigmusok a kapu háta mögül, miközben azt is láthatták, hogy a labdaszerzés érdekében csapatuk már ,,fenn" elkezdett letámadni. A 22-24. perc környékén beszorította ellenfelét az MTK, amely igyekezett kulturáltan, pontosan, nyugodtan futballozni. A 26. percben Edomwonyi szeretett volna egy szabadrúgást kicsikarni, ígéretes pozícióból, ám a játékvezető nem úgy látta, hogy szabálytalankodtak vele szemben. Fél óra telt el, amikor még váratott magára az első diósgyőri kapura lövés, mi több, egy szöglet után Kádár növelhette volna csapata előnyét, ha jobban eltalálja a lepattanó labdát. Továbbra is letámadott a piros-fehér gárda, de ez, ezen pillanatig nem volt megoldhatatlan feladat a fővárosiak számára. A 42. percben egy budapesti kontra során Molnár R. 16 méterről a rövid sarokba lőtt két miskolci védő társaságában, és Odyntsov is tehetetlen volt (0-2). A DVTK az első félidőben sem hátul, sem elől nem tudta azt a játékot nyújtani, mint amit korábban, ugyanakkor a játékrész végén Edomwonyi nagy löketét védte Demjén, amiben benne volt a szépítés. Egy kezezés gyanús helyzetet (Szatmári) nézett meg VAR-ral a játékvezető, ,,mozizás" után nem lett büntető az MTK javára.

 

A szünetben kettőt váltott Radenkovic, Acolatse, és Klimovich kapott lehetőséget Rakonjac, illetve Szatmári helyett, ami egyrészt azt is jelentette, hogy Gera lett a jobbhátvéd. Az 50. percben Acolatse mutatkozott be, de lapos kísérletében nem volt erő. Az évtizedek óta ismert ,,gurigázós", sokat passzolós játékát hozta az MTK, tehették, hiszen nekik aztán nem volt sürgős. Szögletekkel jobban állt a DVTK, amik nem hoztak lehetőséget, leolvasták a vendégek, hogy kit, kiket kell ilyenkor hatástalanítani. Jurina lőtt estében, 7 méterről, a meglepő, hogy tisztán tehette ezt. A 60. percben ugyanő vezette az elletámadást, 50 méter vágta után maga vállalkozott, Odyntsov résen volt. Sanicanin és Vallejo is a lecserélés sorsára jutott, bejött Rharsalla, továbbá Adedokun, aki pedig debütált Diósgyőrben, az NB I-ben. Beadásokra, fejesekre apellált a hazai csapat, ebben bíztak, hogy hozhat valamit a ,,konyhára", és továbbra is még Acolatse sebességére. Holdampf kapáslövése volt a szín a diósgyőri estében, Demjén fogta, miközben a fővárosiak is frissítettek két emberrel. Aztán Radenkovic Jureket is bevetette annak érdekében, hogy elmozduljanak a nulláról, azonban az MTK is veszélyes maradt. Az utolsó tíz percben nyomott a házigazda, pontrúgásokat végezhettek el, Chorbadzhiyski nem élt a lehetőséggel az ötösön belül. A 88. percben Antonov gyatrán emelt, pedig jöttek a társak is, az MTK biztosan nyert 2-0-ra. Amire legutóbb a Ferencváros volt képes, még augusztus 10-én.    

Jegyzőkönyv


 

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0–2 (0–2)


 

Diósgyőr, 5405 néző. V.: Derdák (Kóbor, Szalai).


 

DVTK: Odyntsov – Szatmári, Chorbadzhiyski, Bárdos, Sanicanin – Vallejo – Gera, Holdampf, Pozeg Vancas, Rakonjac – Edomwonyi. Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.


 

MTK: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov – Kosznovszky, Kata – Molnár R., Bognár – Molnár Á. – Jurina. Vezetőedző: Horváth Dávid.


 

Csere: Rakonjac helyett Acolatse a 46., Szatmári helyett Klimovich a 46., Sanicanin helyett Adedokun a 64., Vallejo helyett Rharsalla a 64., Molnár Á. helyett Nagy Zs. a 72., Bognár helyett Végh a 72., Pozeg Vancas helyett Jurek a 74., Jurina helyett Németh K. a 76., Antonov helyett Bobál a 89., Molnár R. helyett Stieber a 89. percben. 


 

Sárga lap: Jurina (73.), Kosznovszky (84.).


 

Gólszerző: Kosznovszky (0-1) a 2., Molnár R. (0-2) a 42. percben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában