Labdarúgás

2 órája

Polgármester, klubelnök, futballista és főtámogató

A korábbi produkciójához képest előkelő helyen áll a Garadna-Talentum SC focicsapata. Bujnóczki Máté beszél a helyi fociról.

Az abaúji kistelepülés gárdája a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Kelet csoportjában vitézkedik. Pillanatnyilag a hetedik úgy, hogy Bujnóczki Máté irányításával a négy utolsó mérkőzését megnyerte, ezeken tizenkét pontot kaszált – írta a boon.hu.

Bujnóczki Máté
Bujnóczki Máté

Baráti társaság Bujnóczki Máté vezetésével 

A garadnai futballsztorit a falu elöljárója szolgáltatja, hiszen Bujnóczki Máté egy személyben polgármester, klubelnök, játékos, az pedig már csak hab a tortáján, hogy támogatóként is az egyesület és a csapat mögött áll. 

– Húsz esztendeje kergetem a labdát és ennek a két évtizednek minden percét községünkben futballoztam végig – kezdte a polgi, aki harminchárom évesen a napokban vette át a mindössze háromszázhatvan lelkes község irányítását. – Azt mondják rólam, hogy én vagyok a klubhűség mintaképe, ez a megállapítás ugyan hízelgő rám nézve, de nincs különösebb jelentősége. Annak viszont talán van, hogy itthon az elmúlt tíz évem – akár elcsépelt mondás, akár nem – a társadalmi munkáról szólt. A sportban baráti társaságot alakítottunk ki, maroknyi közösségünk valamennyi tagja ingyen játszik, így természetesen én is, vagyis elnökként nem utalok magamnak egy fillért sem. Ráadásul a mi esetünkben tényleg helytálló a fillér, ugyanis gyakorlatilag egy vasunk sincs. Az önkormányzat eddig kétszázezer forintot adott a GTSC-nek, már amikor tudott, ezért a saját pénzemet is "bedobom a lovak közé". Polgármesterként annyi mozgásterem viszont lesz, hogy a fűnyírás, a mosatás és a pályafestés költségét kigazdálkodom a falu büdzséjéből, már ha – humoros fogalmazással élve – nem veszik le érte a fejem a testületi tagok.

Helyiek és környékbeliek

A garadnaiak most, hogy megjött az étvágyuk, a közép mezőnybeli tagság kiharcolását tűzték maguk elé.

– Nálunk nem jönne össze tizenegy kezdő és néhány csere, ezért a helyiek mellett környékbeli, göncruszkai, hernádvécsei és novajidrányi labdarúgókat szerepeltetünk, plusz magunkhoz babusgattuk az Encsen már kiöregedett futballszolgákat – folytatta Bujnóczki Máté. – Annak ellenére, hogy kis túlzással tényleg alig vagyunk, az utánpótlás-nevelésről sem mondtunk le, ezt is kiemelt projektként kezeljük: a göncruszkai általános iskola keretén belül működik a Bozsik-programunk, a gyerekeket az ottani intézmény biztosítja.

Lelátójuk is van

Arra pedig Garadna is fényes bizonyíték, hogy az elmúlt időszakban a végeken rengeteget fejlődött a labdarúgás tárgyi feltételrendszere. Az Encs és Hidasnémeti között félúton elterülő település füves nagypályája öntöző rendszerrel ellátott, továbbá van 20x40 méteres, világító berendezéssel övezett műfüves felületük. Komplexumuk fedett lelátóján kétszáztíz szurkoló fér el, utaztatásukat pedig két kisbusszal oldják meg. A polgármester-klubelnök szerint szociális létesítményük és eszközellátottságuk akár a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első osztályú pontvadászaton való szereplésre is alkalmassá tenné őket, erről persze egyelőre nem álmodnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában