olimpiai mozgalom

2 órája

Sokan érdeklődnek a Fiatal Sportvezetők Programja iránt

Képzést indított a Magyar Olimpiai Bizottság

Fotó: Peter Szalmas

A kurzus két hétvégén zajlik a MOB-székházban – kapta a hírt a boon.hu Vasvári Ferenctől, a MOB  kommunikációs sajtó főmunkatársától. 
Új, népszerű programot indított a Magyar Olimpiai Bizottság azon 18 és 35 év közötti sportolók számára, akik részt vettek olimpiai kvalifikációban, és pályafutásuk végén is szeretnének megszokott közegükben, a sport világában maradni. A Fiatal sportvezetők programjára – amely egy NOB-kezdeményezés hazai adaptációja – 46 jelentkezés érkezett, közülük 16-an már el is kezdték a képzést, amelynek a nagy érdeklődés miatt még két „fordulója” lesz – az egyik november-decemberben, a másik tavasszal.

Az elnök örül

„Fontos volt számunkra, hogy egy kicsit a magunk képére, a hazai viszonyokra hangolva tovább vigyük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által életre hívott Young Leaders programot – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. –  Nagyon jó lenne ugyanis, ha az élsportolók, akik esetleg már a befejezés felé kacsintgatnak, vagy a sportpályafutásuk utáni időszakra terveznek, megmaradnának a sportnak. Őszintén mondom, nagyon örültem volna, ha az én időmben is lett volna ilyesmi, mert mindennél fontosabbnak tartom, hogy ne veszítsük el az értékeinket, hogy azok tegyenek a sportért, akik a legjobban tudják, mire van szükség a sikerhez.”

Elméleti és gyakorlati

A képzés kétszer három nap időtartamú, elméleti és gyakorlati foglalkozásokból áll, és része többek között a személyiségfejlesztés és önismeret, a kommunikáció, a sport-protokoll, a sportdiplomácia, a pénzügy és a fenntarthatóság egyaránt. A résztvevőknek a kurzus végén önálló projekttervet kell bemutatniuk – útjukat jónevű mentorok segítik, nem csupán az oktatás során, hanem utána még fél évig. 

Nagy büszkeség a Magyar Olimpiai Bizottság számára, hogy olyan remek szakemberek vállalták a mentorálást, mint dr. Baji Balázs, Gyurta Dániel, Imre Géza, Kolozsi Ildikó, Sárfalvi Péter, Schmitt Petra, Szabó Gabriella és Szántó Éva.

Az első csoport tagjai 

Bajos Gitta (sportlövészet), Bátori Bence (vízilabda), Benkucs Kíra (kajak-kenu), Béke Kornél (kajak-kenu), Dorután Katalin (alpesi sí), Jani Réka (tenisz), Kerkai Ákos (kosárlabda), Kovács Richárd (ökölvívás), Kövér Fanni (atlétika), Krizsán Xénia (atlétika), Márton Richárd (úszás), Molnár Rebeka (kajak-kenu), Pétervári-Molnár Bendegúz (evezés), Szilágyi Réka (atlétika), Szöllősi Balázs (evezés), Tusnády Nimród (falmászás). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában