Magyarország

2010.07.08. 17:35

Úton a magyar konzul Philadelphiába

<p>Már úton van a New York-i magyar konzul a Philadelphiában balesetet szenvedett magyar diákokból álló csoporthoz - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a Külügyminisztérium konzuli főosztályvezető-helyettese.</p>

Klekot Ágnes elmondta, hogy a diákcsoport Mosonmagyaróvárról érkezett az Egyesült Államokba, egy nyelvi programon vettek részt. Balesetükről egyelőre annyit tudni, hogy a vízibusz, amellyel kirándultak, kigyulladt és nekiütközött egy uszálynak. Mindannyian a folyóba estek, két diákot pedig még mindig keresnek.

Klekot Ágnes a tájékoztatón elmondta, hogy július 2-án érkezett Mosonmagyaróvárról egy diákcsoport az Egyesült Államokba és Philadelphiában egy nyelvi programon vettek részt. Ennek részeként elmentek egy vízibusszal kirándulni, ám a jármű motorja - eddig nem tudni miért - kigyulladt. A vízibusz ezután nekiütközött egy uszálynak és felborult, az összes utas pedig a vízbe zuhant. A főosztályvezető-helyettes kiemelte, hogy a mentés azonnal megkezdődött, a 15 fős magyar csoportból két diák sorsáról azonban nem tudnak.

A New York-i magyar konzul már elindult a helyszínre, van nála elegendő készpénz és bankkártya is, hogy a diákcsoportnak segíteni tudjon. A Külügyminisztérium eközben folyamatosan kapcsolatban van az érintettek szüleivel és az iskola igazgatójával is - tette hozzá Klekot Ágnes.

Nagy Anna kormányszóvivő azt ígérte, hogy amint többet tudnak a történtekről, folyamatosan tájékoztatni fogják a sajtót.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!