Magyarország

2011.02.10. 07:58

Kényszerszinglik országa - Magyar Nemzet

<p>Bár a magyar fiatalok 60 százaléka két gyermeket, 25-30 százalékuk pedig két-hármat szeretne, a tervezett utódok mégsem születnek meg.</p>

 Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese szerint ennek egyik oka, hogy a magasabb végzettségűekkel szemben rendkívül súlyos diszkrimináció érvényesül a saját korosztályukban élő gyermektelenekhez képest az anyagiak és a karrier terén is. Később nagyon nehezen tudnak munkát vállalni ugyanis, sőt már az is hátrányt jelent, ha egy állásinterjún bevallják: a jövőben szeretnének gyereket. Az iskolázott szülők dolgát nehezíti az is, hogy az Európai Unióban nálunk a legalacsonyabb az otthoni távmunka és a részmunkaidő aránya. A népesség növekedését csökkenti az is, hogy a nők zöme 30 éves kora előtt nem szül, a fiatalok jelentős része pedig párt sem talál magának. A kutató szerint "a kényszerszinglik országa lettünk" - írja a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!