Miskolc Rally 2008

2008.04.29. 14:23

Gyuri külföld felé kacsingat

<p>Markovics György hónapok óta azon dolgozik, hogy előteremtse a biztos anyagi hátteret a külföldi versenyeken való indulásra.</p>

A pilóta elszánt, még az sem szegi a kedvét, hogy ezért a munkáért komoly áldozatokat – jelen esetben a hazai bajnoki futamokon való részvétel feladását – kell vállalnia. Ebből talán már ki lehet következtetni, hogy a miskolci pilóta az első osztályú bajnokság 2. futamán nem lesz jelen. Pontosabban ez így nem fedi a valóságot, a rallytól nem szakad el, csupán a bal elsőben kormányozva nem láthatják őt a szurkolók május első három napján.
– A tervemet egyelőre nem sikerült megvalósítani, de jó úton járok, ezért folytatom a megkezdett munkát – árulta el Markovics György. – Valóban eltökélt szándékom, hogy határainkon túl indulhassak rangos rallyfutamokon, még olyan áron is, hogy itthon nem ülök autóba. Egyfelől vérzik a szívem, hogy hazai pályán csak kívülről szemlélem az eseményeket, de hosszabb távon gondolkodom, ezért ha kell, az egész évet kihagyom. A tárgyalások megkezdődtek azokkal a cégekkel, akik biztosíthatják az anyagi hátteret, de amíg nincs végleges megegyezés, addig nem árulhatok el további részleteket.

Komoly feladatok

A népszerű miskolci versenyző így hiányzik majd a rajtlistáról, de a szervizben és a futam előtt az autók felkészítésénél komoly feladatai lesznek. Mint elmondta: olyan gépek felkészítésében, futómű beállításában segédkezik, amelyet az a holland cég gyártott, amellyel kapcsolatban van. Arra a kérdésünkre is egyszerű választ adott Gyuri, hogy miért vágyik külföldre, miért nem elégszik meg a magyar bajnokság első osztályával?
– … mert, amikor kint vagyok, akkor minden egyes hétvége, minden egyes futam egy örök életre szóló élmény – mondta határozottan Markovics György. – Itthon sajnos rosszak, egészen pontosan negatívak a tapasztalataim. Nem a mezőnnyel és a versenyautókkal vannak problémáim, hiszen a magyar rallysok felkészültek és remek képességűek. Sajnos a körítés a versenyek rendezésénél érzek óriási hiányosságokat, az évek folyamán egyre silányabbak lettek a viadalok. Természetesen tisztelet a kivételnek. Itthon egyre jobban szűkülnek a lehetőségek, egyre kevesebb útszakaszt lehet igénybe venni, ezért a korábban megszokott pályák ismétlődnek évről-évre. Ez az én gondom. Amíg itthon a visszaesés tapasztalható, addig külföldön a fejlődés a tendencia. Ám lehet, hogy csak én vagyok túlságosan pesszimista.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!