Multimédia

2017.04.25. 13:52

Miért éri meg a PS4 pro, azaz a nagy teljesítményű Playstation?

<p align="justify"><strong>A PS4 Pro az első félgenerációs konzolként van jelen a piacon és szolgálja a még tökéletesebb játékélményt.</strong>

A PS4 Pro az első félgenerációs konzolként van jelen a piacon és szolgálja a még tökéletesebb játékélményt.De mégis miben nyújt többet, mint a PS4, és megéri-e mellette letenni a voksot? A minden játékkal kompatibilis, profilunkat használó lehetőség főként grafikai téren haladja meg a PS4 által nyújtott lehetőségeket.

A 295 x 327 x 55 milliméteres gép megjelenését illetően sokkal extravagánsabb külsőt kölcsönöz magának elődjénél, valamint nagyobb és nehezebb is annál. Fogyasztása is megnőtt kicsit, hiszen egy ilyen erőgépnek szüksége van energiára rendesen. Ha a korábbi PS4-tartó fakkunk méretre készült, akkor ennek a készüléknek új helyet célszerű majd keresni a jobb szellőzés érdekében. Vannak, akik a lemezkiadó és a bekapcsoló gombot túlságosan kicsinek találják, ám ez valójában nem egy áthidalhatatlan probléma. Úgy tűnik, 4K-s lemezeket nem sikerül majd lejátszani vele, de ennek ellenére sokfajta előnnyel bír. Kontroller tekintetében például újítással találkozhatunk, ugyanis a tetején LED-csík látható. Bár ennek sok játékos szerint nincs gyakorlati haszna, és talán az irányító is nehezebb lett minimálisan, de jó hír, hogy legalább két-három órával tovább bírja a használatot a PS4 Pro kontrollerje.

Alapvetően elmondható, hogy a PS4 Pro közel kétszer erősebb gép, mint a PS4, így megjelenítés tekintetében a kapott színvonal erősen megnövekedett. A Sony fejlesztésének köszönhetően ma már beszélhetünk a checkerboarding névre hallgató grafikai trükkről, melynek segítségével bármilyen felbontást fel lehet skálázni 4K-ra. A megoldás forradalmian új és minden valószínűség szerint sokak tetszését elnyeri. A képminőség jelentős javulásának köszönhetően a távoli tárgyak is élesen láthatóak, és így a játék jelentette élmény is megsokszorozódik. És akkor a HDR támogatásról még nem is beszéltünk, ami a megfelelő TV készülékeken teljesen megbolondítja a színeket. A kontrasztos megjelenítés elkápráztatja a játékosokat.

Akár a meglévő PS4 cseréjén is érdemes elgondolkodni, hiszen az új, exkluzív játékok egytől-egyig élvezhetőbbek segítségével. A plusz teljesítményért alig kell többet fizetni és ezért jobb képfrissítést, valamint gyorsabb, AC-s wi-fit is kaphatunk az online játékokhoz. Kiegészítők, játékok rendeléséhez érdemes az online vásárlás kényelmét kihasználni, mely során akciós ajánlatokkal és előrendelhető újdonságokkal is találkozhatunk. A PS4 Pro kétségkívül előrelépést jelent a korábbi modellhez képest, annyira szép képminőséget és játékélményt képes nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!