Nagyvilág

2010.04.28. 16:56

Elfogták a calabriai maffia 30 feltételezett tagját

<p>Olaszországban a rendõrség szerdán egy országos drog-ellenes akcióban 30 embert tartóztatott le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a calabriai maffia, a ndrangheta tagjai. Az olasz ANSA hírügynökség szerint az elfogottak a calabriai maffia Pesce nevû klánjának tagjai lehetnek, akik gyilkosságokkal, kínzással, drogcsempészettel, és pénzmosással gyanúsíthatóak. A klán vezetõje, a letartóztatott Antonino Pesce 32 éves, Francesco nevû fiát még keresik.</p>

A kábítószer-ellenes akcióban az olasz rendõrök mintegy 10 millió euró készpénzen kívül egy privát rádióállomást is lefoglaltak. A nyomozók szerint ugyanis a Radio Olimpia segítségével a maffiózók kódolt üzeneteket küldtek a börtönben ülõ társaiknak. Az országos razziában a házkutatások többségét a calabriai városban, Rosarnóban hajtották végre, míg másutt, Milánóban, és Bergemóban is voltak rajtaütések a szervezett akcióban.

A letartóztatottak közt hét nõ is van, akik a nyomozók gyanúja szerint pénzmosásra szakosodtak. A calabriai maffia, a ndrangheta Olaszország négy nagy bûnszervezete közül a legveszélyesebbnek tartott csoport, amely jelentõsen érdekelt a kábítószer-csempészetben.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!