Nagyvilág

2010.12.08. 18:06

Tűz egy chilei börtönben - legalább 83 halott

<p>Legalább 83 rab meghalt, és többen megsérültek, amikor tűz ütött ki a chilei főváros egyik börtönében szerdán - közölték helyi tisztségviselők. A tűzoltóknak már sikerült eloltaniuk a helyi idő szerint hajnalban kitört tüzet.</p>

A lángok akkor csaptak fel, amikor két rivális banda tagjai összeverekedtek a túlzsúfolt börtönben.

Legalább 83 ember halt meg a Santiago déli részén található San Miguel börtönben kitört tűzben - közölték chilei tisztségviselők. Az ország egészségügyi minisztere a "chilei börtönrendszer legsúlyosabb tragédiájaként" jellemezte a tűzvészt, amelyben 14-en életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A sérültek pontos számáról nem érkeztek adatok.

A lángok helyi idő szerint nagyjából reggel fél hatkor csaptak fel a börtön negyedik emeletén. A helyi sajtóban megjelent cikkek szerint rivális bűnbandák tagjainak összecsapásakor kezdődött a tűz, miután a rabok felgyújtották matracaikat. A kilencszáz rabra tervezett, de 1900-at fogva tartó börtönből több száz rabot menekítettek ki, akiket a börtön sportpályájára vittek.

Közben több száz rokon jelent meg a börtönnél, ahol kaotikus jelenteket alakultak ki, miután sokan nem kaptak semmilyen információt szeretteik hogylétéről.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!