Bulvár-celeb

2024.06.06. 07:25

Emlékszik a Waczak szállóra? Ez történt a szereplőkkel a sorozat óta

Sokak kedvence a mai napig az eredeti címén Fawlty Towersként futó 12 részes vérbeli brit komédia. No, de mi lett a szereplőkkel?

MW

Jelenet a John Cleese nevével fémjelzett Waczak szállóból

Forrás: AFP

Ki ne emlékezne a Monty Python atyja, John Cleese zseniális sorozatára, a Waczak szállóra? A brit humor egyik meghatározó sorozatát a rajongók már minden bizonnyal számtalanszor megnézték. 

Az igencsak szedett-vedett hotel történetét 1975-ben mutatták be. Az eredeti címén Fawlty Towersként futó sorozat 1979-ig volt műsoron, bár mindössze két hat-hat részes évad készült el belőle. 

Állítólag létezik egy rejtélyes 13. epizód is, bár ez az alkotók egy interjúban kifejezetten tagadták.

"Fawlty Towers – The Play" – Photocall + Q&A
John Cleese napjainkban
Fotó: Neil Mockford / Forrás: Getty Images

Az ominózus szálló vezetőjét, Basil Waczakot (eredeti nevén Basil Fawltyt) a széria alkotója, a brit abszurd humor nagyágyúja, John Cleese alakította. A színész igazi sznob, fukar, idegengyűlölő és paranoid karaktert álmodott meg Basil személyében, aki mindemellett szerencsétlen is, hiszen végül soha nem jönnek össze a tervei.

A Ripost cikkében megtekinthető a képgaléria, amelyből kiderül, mi lett a sorozat többi szereplőjével, illetve hogy néznek ki most.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában