2019.11.01. 22:44
Gyenge szappan okozhatta a hajdúsámsoni szalmonellafertőzést
Kiderült, hogy kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján – számolt be az M1 péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.
Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe.
A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult – hangzott el a híradóban.
Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.