Tragédia

2024.06.28. 09:39

Szijjártó Péter részvétét nyilvánította szlovák kollégájának az érsekújvári vasúti baleset kapcsán

Egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal Szlovákia déli részén, a balesetnek már hét halálos áldozata van.

MW

Szlovákia déli részén csütörtökön egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal, a balesetnek szlovák hivatalos közlés szerint öt halálos áldozata van

Forrás: Szlovák rendőrség/AFP

Részvétét nyilvánította a szlovákiai Érsekújvárnál (Nové Zámky) történt vasúti baleset kapcsán szlovák kollégájának pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Juraj Blanárnak küldött levelében a tárcavezető hangsúlyozta, hogy mély fájdalommal értesült a tragédiáról, amelyben egy vonat busszal ütközött, és amely több ember életét követelte, továbbá számosan megsérültek.

Az írta: 

Kérem, engedje meg, hogy kifejezzem Önnek szívből jövő részvétemet és őszinte együttérzésemet azokkal, akik elvesztették szeretteiket. Gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjukkal vannak ezekben a nehéz időkben, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek.

Szlovákia déli részén csütörtökön egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal. A legfrissebb, pénteki információk szerint hétre emelkedett a súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma, miután a kórházban az egyik sérült meghalt – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat operációs központjának közlésére hivatkozva.

A szerencsétlenségnek, amely Érsekújvár (Nové Zámky) közelében, egy vasúti átkelőnél történt csütörtökön, további öt sérültje van. A mozdonyvezetőt és az autóbusz sofőrjét is kórházba szállították, állapotukról nem adtak tájékoztatást.

Az áldozatok a buszon tartózkodtak a baleset idején, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában