Nemzeti konzultáció

2 órája

Menczer: újra egyetértési pontokat szeretnénk kialakítani a magyar emberekkel (videó)

Nemzeti konzultáció indul. Témája a béremelés, lakhatás és családtámogatás.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a frakciószövetség kihelyezett esztergomi ülésén nemzeti konzultáció indításáról döntöttek – írja a Magyar Nemzet. A konzultáció célja, hogy a magyar embereket bevonják olyan fontos kérdésekbe, mint a béremelés, a megfizethető lakhatás, a családok támogatása, valamint a kis- és középvállalkozások támogatása. A konzultáció során a kormány új egyezséget szeretne kötni a lakossággal, erősítve ezzel céljait és politikai döntéseit.

Magyar válaszok a válságok korában

A videóban Menczer hangsúlyozta, hogy a világban tapasztalható válságok – mint a Covid, a háború, és az energiaárrobbanás – megváltoztatták a helyzetet, ezért Magyarország saját útját követve ad választ ezekre a kihívásokra. A gazdasági semlegesség elve alapján a magyar érdekeket szem előtt tartva, minden irányba folytatni kívánja a piaci és kereskedelmi együttműködéseket, amivel a kormány elérheti a jövő évi 3-6 százalékos gazdasági növekedést.

Brüsszellel szemben, magyar úton

Menczer kiemelte, hogy Brüsszel blokkoló politikája, amely gazdasági hidegháborúval és szankciókkal jár, Magyarország számára hátrányos, különösen a nyugati blokk szélén elhelyezkedve. Ezért fontos, hogy a nemzeti konzultáció során a magyar emberek megerősítsék a kormány azon szándékát, hogy saját érdekei szerint cselekedjen, és ne Brüsszel diktátumait kövesse. A frakció szerint a baloldal Brüsszel mellé állt, míg a kormány a magyar emberekkel közösen akar dönteni az ország jövőjéről.

„Magyar Péter egy fogott ember”

– Magyar Péter mindent végrehajt. Jön a kérdés, hogy miért? Mert egy fogott ember. A mentelmi jogával fogják. Manfred Weber nyilvánvalóan elmondta Magyar Péternek, hogy ide figyelj, öcsi! Te azt csinálod, amit mondunk. Mert pontosan tudjuk az összes botrányodat, tudjuk, hogy telefont loptál, ha nem azt csinálod, megvonjuk a mentelmi jogodat, és mehetsz a lecsóba. Tehát, így alakult ki ez a tengely, ők együttműködnek, velük szemben kell Magyarországot megvédeni, és erre kiváló lehetőség a nemzeti konzultáció – mondta Menczer Tamás a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója egy interjúban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában