Hirdetés

2024.05.29. 09:17

Új notebookokat kaptak a sajókeresztúri diákok

Sajókeresztúrban kaptak új notebookokat ötödikes és hatodikos diákok.

PR cikk

Az RRF-1.2.1 „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” projekt keretében a Sajókeresztúri Eötvös József  Általános Iskolában tavaly a hetedikesek, idén pedig az ötödikes és hatodikos diákok is új notebookokat kaptak. A projekt célja, hogy minden diák korszerű eszközökkel vehessen részt az oktatásban, és így a tanulási folyamat hatékonyabbá váljon.

A diákok között van a 12 éves Strébeli Panna is, aki nagy örömmel vette át új notebookját. 

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre saját laptopom van! Elsősorban a házi feladatokhoz és a tanuláshoz fogom használni. Mostantól könnyebben tudok majd kutatni az interneten, részt venni az online órákon és elkészíteni a prezentációimat.

– mondta Panna mosolyogva. 

Eddig a szüleim gépét kellett használnom, ami nem mindig volt elérhető, így most sokkal önállóbb lehetek a tanulásban.

Az iskola igazgatónője és digitális kultúra tanára, Kollárné Móricz Edina, szintén méltatta a RRF-1.2.1 projektet. 

Ez a kezdeményezés óriási segítséget nyújt az iskolánknak. A digitális eszközök biztosítása alapvető fontosságú ahhoz, hogy a diákok lépést tudjanak tartani a modern oktatási követelményekkel. A notebookok segítségével a gyerekek jobban el tudják sajátítani a digitális írástudást, ami elengedhetetlen a jövőjük szempontjából. Emellett az eszközök hozzájárulnak ahhoz is, hogy a tanítási módszereinket még interaktívabbá és érdekesebbé tegyük

– mondta Kollárné Móricz Edina.

A RRF-1.2.1 projekt célja, hogy az oktatási intézmények korszerű technikai felszereltséggel rendelkezzenek, biztosítva ezzel a jövő generációinak versenyképes tudását és készségeit. Az új notebookok átadása jelentős lépés ezen célok elérése felé.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában