Hirdetés

2024.09.16. 13:02

A felzárkózást segíti a kamara – Több mint félezer cég képviselői vettek részt a BOKIK vállalkozásfejlesztési rendezvényein

Több mint félezer vállalkozás vezetői, munkatársai vettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) vállalkozásfejlesztési rendezvényein az elmúlt fél évben. A „Szövetségben a vállalkozókkal” elnevezésű programsorozat eredményeiről, számairól Dudás Tibornéval, a BOKIK titkárával beszélgettünk.

PR cikk

Teltházas volt Geszti Péter motivációs előadása Tokajban

Fotó: Tóth Ádám Zoltán

Márciusban indította útjára a kamara a „Szövetségben a vállalkozókkal” elnevezésű programot, amelynek célja a vállalkozások versenyképességének javítása, és a gyengébb gazdasági- és adóerejű területek felzárkózásának támogatása. Milyen volt a program fogadtatása a vármegyében az érintettek körében?

Mindenekelőtt szeretném kiemelni, hogy ez a vállalkozásfejlesztési program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kormány együttműködésének részeként jöhetett létre. Ebben a megállapodásban rögzítettek szerint indult el a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MKIK által támogatott országos Vállalkozásfejlesztési Program (VFP), amelyben a mi kamaránk is részt vesz. A programhoz kapcsolódóan március és szeptember között 24 rendezvényt szerveztünk a vármegye különböző kistérségeiben. Ezek között voltak 15-20 fős létszámú workshopok, 100 főnél nagyobb létszámot megmozgató előadások és egész napos tanfolyamok, 20-25 fő részvételével zajló külföldi kiállítás látogatások. Összességében közel ezer résztvevő számára nyújtottunk friss ismereteket, jól hasznosítható szakmai tudást. Feltérképeztünk üzleti lehetőségeket, és hozzásegítettük a vállalkozókat kapcsolataik bővítéséhez, a szakmai tapasztalatcseréhez. A visszajelzések – nagy örömünkre – minden rendezvénytípusnál pozitívak voltak. Jó volt a fogadtatása az újonnan nyitott tanácsadási pontjainknak is, amelyeket Cigándon, Encsen, Edelényben, Göncön, Mezőcsáton, Pálházán, Putnokon és Tokajban működtettünk.  Ezekben a városokban meghatározott rendszerességgel tartottunk fogadóórákat és különböző rendezvényeket.

Dudás Tiborné
Fotó: Tóth Ádám Zoltán

Megosztana velünk a program rendezvényeihez kapcsolódó néhány vállalkozói véleményt?  

Tapasztalataink szerint a vállalkozók nagyon örültek annak, hogy házhoz vittük a szolgáltatásokat, és számukra kényelmes közelségben, a kistérségek központjaiban vehettek részt például Geszti Péter motivációs előadásán Tokajban, Balogh Péter, vagy, ahogy mindenki ismeri Petya mesterséges intelligenciáról szóló tanfolyamán Mezőkövesden, vagy azon az egész napos kazincbarcikai marketinges worshopon, amelynek Mészáros Róbert volt az előadója.

Jó volt olvasni például a következő sorokat: „Hasznosnak tartom, hogy a mikro, kis-és középvállalkozások a kamara által szervezett szakmai programokon vehetnek részt, hisz nem csak az előadóktól kaphatnak releváns, a saját üzletük számára hasznosítható tudást, hanem a többi résztvevővel folytatott informatív beszélgetések is előre mozdítóak.” 

Egy kiállításon résztvevő vállalkozó írta a következőket: „A kamara szervezésében márciusban az ausztriai Welsben részt vehettünk a WEBUILD Energiesparmesse 2024 elnevezésű rendezvényen. Az utazás néhány napja alatt a 12 résztvevő vállalkozás képviselői között jó kapcsolat alakult ki, kicseréltük vállalkozói tapasztalatainkat, megvitattuk problémáinkat, tanulhattunk a jó gyakorlatokból. A kiállításon sok ismerettel gazdagodtunk, hiszen a standokon a legfrissebb technológiai megoldásokat láthattuk az energiahatékonyság témakörében.

És még egy vélemény: „Örömmel vettem részt a BOKIK által megrendezett sárospataki üzleti klubon és az online marketing tanácsadáson. Nekünk a lehető legjobb időpontban jött ez a rendezvény, mert a vállalkozásunkban éppen most van napirenden a marketing stratégia kialakítása.”

Mi a kamarában úgy értékeltük ezt a programsorozatot, hogy segítségével sikerült szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat a vármegye vállalkozásaival, segíteni tudtunk nekik a mindennapi munkájukban, és a vállalkozók jól fogadták, pozitívan értékelik ezt a megújult szolgáltatási kínálatot.

Balogh Petya a mesterséges intelligenciáról tartott nagy sikerű worksopot
Fotó: Tóth Ádám Zoltán

Lesz folytatás?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától kapott információk szerint 2025-ben folytatódik ez az országos vállalkozásfejlesztési program. Mi a BOKIK-ban ennek az első ciklusnak a tapasztalatait felhasználva azon dolgozunk majd, hogy a vállalkozókat támogató rendezvényeink minél sikeresebbek legyenek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 

3525 Miskolc, Szentpáli utca 1.

Telefon: +36 46 501 090

E-mail: [email protected]

Web: www.bokik.hu


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában