Sport - Foci

2016.07.17. 13:45

Új mezszponzor Mezőkövesden

Mezőkövesd - A találkozó előtt sajtótájékoztató keretében Tállai András, az NB I-es csapatot fenntartó Mezőkövesdi SE elnöke mutatta be az együttes új főtámogató-mezszponzorát, a Cronus Kft.-t.

Mezőkövesd - A találkozó előtt sajtótájékoztató keretében Tállai András, az NB I-es csapatot fenntartó Mezőkövesdi SE elnöke mutatta be az együttes új főtámogató-mezszponzorát, a Cronus Kft.-t.

A politikus-sportvezető elöljáróban kiemelte, hogy büszkék arra, amit a kisvárosban a labdarúgás terén elértek. Felsorolta infrastrukturális eredményeiket, szólt további fejlesztéseikről, és kiemelte, hogy az eredményes utánpótlás-nevelés érdekében a Szent László Gimnáziummal fognak össze, az intézményben labdarúgóosztályt indítanak.

Az elnök ezután arról beszélt, hogy az országot átlagot meghaladó, háromezres nézőszámot vár Mezőkövesden, majd rátért a pénzügyeikre. Kiemelte, hogy az NB I-es csapatra nem fordítható TAO-forrásaik mellett az MLSZ-től 350 millió forintos működési támogatásra számítanak, az önkormányzattól pedig éves szinten 120 millióra.

A klubnak eddig tíz-tizenöt támogatója volt, a most belépő Cronus Kft. pedig egymaga annyit ad, mint a többiek együttvéve. Tállai András végül „kasszát csinált” és bejelentette, hogy ebben a szezonban 7-800 millió forintból gazdálkodnak és hozzátette: „A kilenc új igazolással megerősített gárdát titkon az első nyolc közé várom.”

Szót kapott Kosik János, a budapesti székhelyű Cronus Kft. cégtulajdonos-ügyvezető igazgatója, aki elárulta, hogy Bükkábrányban született és örömmel vette azt a fejlődést, amellyel a mezőkövesdi labdarúgás dicsekedhet. Mivel a támogatási összeget a felek nem hozták nyilvánosságra, ezért lapunk megtudakolta, hogy a társaság – melynek neve felkerül a játékosok mezére – nem kívánt-e névadó főszponzorrá is válni.

A kérdésre válaszolva Tállai András nevetve leszögezte: ahhoz, hogy nevük a Mezőkövesd Zsóry-Cronus FC-re változzon, a jelenlegi támogatástól többet kellene adnia a cégnek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!